(M)Ilyen vagyok?!

Megérkeztem Krisztihez, tehát nyilvánosságra hozhatom életem első (utolsó?) textil önarcképét. Eleinte valami humorosat akartam én is csinálni, de aztán rájöttem, nem vagyok én annyira vicces, bár - érdekes módon - a hallgatóim ezt mondják rólam. Pontosabban talán humoros vagyok, de nem vagyok egy vihogós-nevetős fajta.
Sohasem szerettem, ha portréfotó készül rólam, pláne nem az utóbbi években, így egy-két képem van csak. Egy régebbi (2002?) kedvenchez kellett visszanyúlnom: ezen a Comói-tó partján egy presszóban ülök, természetesen dohányzom, és nagyon vigyorgok. Ebből csináltam egy fekete-fehér képet a kulturaquiltes Obama-portréhoz hasonlóan. (Itt is köszönet Sue-nak a technikai segítségéért.) Ez azért egyszerűbb volt, mivel egyrészt nagyobb (30x40 centis lett), másrészt napszemüvegben vagyok, harmadrészt teljesen napos a kép, tehát nincsenek "foltok" az arcomon.
Az anyagok a "blúzom" kivételével saját festésűek. Lepedőre rakosgattam fel a darabjaimat Mistyfuse-zal, utána egy papír stabilizátorral megcsináltam a tűfestést magamon. A tűzéshez felvettem a napszemüveget (még mindig azt hordom:) és kicsit öregítettem magamon: nagyobbak a szám melletti ráncok, és kicsit lóg az állam. A háttér a kedvenc pinkem lett, amire az új kedvenc selyemszálaimból csináltam virágokat. Utána felapplikáltam magam a pinkre, körbekontúroztam, és megkukacoltam a hátteret.


Megjegyzések

katafolt üzenete…
Miután elkészültem,azzal folytattam a játékot magamban,hogy próbáltam kitalálni,ki hogyan oldja meg a feladatot.Eddig nem sok sikerrel :-)
Nálad viszont valami azért bejött:gondoltam,hogy a kedvenc színeid benne lesznek,csak nem tudtam,hogyan.Látom,a merev tekintetet te is kicselezted,de bevállaltad a mosolyt.Azt én nem mertem,de nálad jó és az is nagyon tetszik,hogy szürkében játszottál.Mindig meglepődöm,hogy milyen hatásos tud lenni.A kedvencem a cigi(kis nosztalgia).
Köszönöm a játékot !
Zelnice üzenete…
Ez valami eszméletlen jó, vigyorgok én is ahogy nézem, olyan jókedvű. Szerintem NE ez legyen az utolsó portréd :-)
Nóra üzenete…
Nagyon kíváncsi voltam, hogyan oldjátok meg a portrét.
Nekem tetszik!!!
mmama üzenete…
Nagyon jól kitaláltad, és tetszik
a pink háttér a virágokkal.
(csak azt a cigit kéne letenni )
Vacskamati üzenete…
Én meglepődtem volna, ha a cigi nincs rajta.. :PP
Igaz, hogy csak egyszer találkoztunk,de valahogy úgy él bennem az emléke, hogy (tényleg) nem ez a teli vigyor jellemző Rád: inkább csak az olyan szájsarokban-meghúzódó- ironikus, sokattudó mosolyféle... :D Nem csoda, hogy bírják a hallgatóid, szerintem is jó a humorod.. :D
ezkriszti üzenete…
Tényleg jó lehetett a Comói-tónál, jól átjön a mosolyon. A selyem meg csodás. A szürke hajon először picit meglepődtem, (mivel barna vagy), aztán rájöttem hogy a művészi szabadság magasabbrendű! :-)
martimez üzenete…
NAgyon jó,igazán te vagy.Persze ,miért pont ez ne menne neked:)
Kata üzenete…
Hú ez egy nagyon jól sikerült portré lett. A szürke pink kombinációt meg nem is gondoltam, hogy ennyire jó.
A saját képem miatt egy picit aggódom. Mostmár erősen bánom, hogy nem ajánlva adtam fel hétfőn... remélem hamar, illetve időben megkapod!
dixike12 üzenete…
A kép nagyon jó, mint portré is , de szerintem nem hasonlit rád, de lehet, hogy a szemüveg miatt van, mert abban még nem láttalak.Az enyém sem hasonlit rám, de talán nem is ez volt a lényeg.A szürke és pink együtt nagyon tetszik
patchwitch üzenete…
:D én is köszi a játékot, és tényleg jó a kép
Polyák Ildikó üzenete…
Köszönöm a gratulációkat. És bevallhatom (?), én is tetszem magamnak. Mármint nem a tükörben, hanem ezen a képen. Sokat hordok napszemüveget, Dixike: egyrészt takarja a ráncokat és egyéb csúnyaságokat, másrészt tényleg szüksége van rá a szememnek.
A fekete-fehér képet már a legelején kitaláltam, a pink meg annyira természetesen jött:)
Névtelen üzenete…
Én rád úgy emlékszek, hogy nagyon szines vagy. Kívül belűl. Jó jó, de Te valahogy több vagy.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév