2009. április 28., kedd

Dixike kérte - mi teljesítjük

Mint látszik, van nekik gyerekbetegségük: a szélén itt-ott beszakadt, de csak 1-2 milliméterre, így majd körbe kell cikkcakkoznom, hogy ezt eltakarjam.
A módszer nagyon egyszerű. A lézernyomatra (ha fontos az irány, akkor tükörképet kell nyomtatni) 1/8 inch (3 mm) vastagságban szivacsecsettel rákenni az emulziót, ráborítani az anyagra, középről kisimogatni, és 24 órát hagyni állni. Utána szivaccsal megvizezni és kézzel-ujjal lehámozni, lekaparni (ekkor sértettem meg a széleket).
És ugye annyi az előnye, hogy színes anyagra lehet csinálni, egy nagyobb anyagra bárhová tehető a kép, sőt állítólag mosható is.

4 megjegyzés:

Nóra írta...

Ez is nagyon érdekes!
milyen szerencsések vagyunk: Te mindenféle újdonságot felfedezel, kipróbálsz mi meg megtanulhatjuk Tőled!

Névtelen írta...

Pontosabban csorgathatjuk a nyálunkat. De az is nagyon jó.
Micsoda eg boszorkánykonyhád van neked!!!! Remélem kamionnal jössz Rácalmásra, hogy meg tudjunk nézni élőben is mindent mindent.

dixike12 írta...

Meg vagyok hatva, hogy a kérésem teljesitve, és nagyon tetszik, de ahogy leirod ez eléggé komplikált lehet.Itt az eredetihez képest forditva van, nem érdekes, de akkor nem tükörképet nyomtattál??? Mindegy az egész nagyon jó és miután én tájképes vagyok különösen tetszik.

Polyák Ildikó írta...

Nem komplikált ez:) Igen, én tényleg elfelejtettem megfordítani a nyomtatás, de mivel itt nem lényeges az irány, meghagytam.