Kész, de mégsem

Miközben már egyre kevesebb időm jut varrni, megjött a selyemsantung az "egyeskéhez", aminek nincs címe.
Mivel nagyon érdekel a modern építészet, beleszerettem ebbe a Frank Gehry által tervezett szállodába, ami Bilbaótól nem messze a La Riojas borvidéken van.

Nem túl nagy a szálloda, és látszik, hogy nagyon kellemesen belesímul a környezetbe. Az extraságát ezek a titániumból készült hullámzó lemezek adják, amelyek - mint láthatjuk - a fénytől függően változtatják a színüket: ezüst, arany, antracit, illetve pinkes-lilás.

A nagy kérdés az volt számomra, hogy mit lehet ebből két dimenzióban csinálni. Az első képből indultam ki, de "lebontottam" róla minden felesleges részletet, csak a tájat hagytam meg. Kedvenc T-blokkomból (ebből készült Petra is) varrtam meg az alapját, és aztán a hétvégén ráapplikáltam a selymet. (Teljesen kifekszik, csak itt még nem volt megvasalva.)

Ezt a fajta fényjátékot persze nem tudtam visszaadni, csak annyiban, hogy a szürke selymet két irányban szabtam, ezért látszik az épület teteje kétszínűnek.
Az életben és a képen is az a bajom, hogy erősen jobbra "húz", magyarul semmi sincs a bal oldalán, ami odavonzaná a néző szemét, tehát a nagy drapp "épületszárnytól" indulóan még kell egy csík selyem. Ti mit gondoltok?

Megjegyzések

ezkriszti üzenete…
Kicsit jobbra húz, az igaz, de nem feltétlenül a szállodai részhez lehetne még tenni, hanem a barnás, bal alsó sarokra applikálni valamit.
Trudi üzenete…
Ezt "élőben" nem is mutattad!
Juhizs üzenete…
Nekem nem zavaró, hogy "jobbra húz", van, hogy egyedibb valami, ha nem klasszikusan középen helyezkedik el.
Polyák Ildikó üzenete…
Juhizs! Az stimmel, hogy nincs középen, az még jó is, de nekem még mindig üresnek tűnik a bal oldala. Még nem jutottam dűlőre... Próbáltam Ezkriszti bal alsó sarkos ötletét, de milyen alakú legyen ott. Ha máshol sincs fa, oda nem tehetek egyet...
Zelnice üzenete…
Szerintem nem is az teszi kicsit aránytalanná,hogy jobbra húz,hanem hogy az élénk színek vannak nagyon csak jobbra.Dobna rajta egy halvány vagy élénkrózsaszín tetődarab balra.Igaz,hogy az eredetin nincs,de ki ismeri az eredetit pár szerencsésen kívül?
Amúgy hihetetlen,mennyi minden készül nálad!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév