Újabb edény

Tegnap este csináltam ezt. Mondjuk, inkább viccnek tekinthető, semmint komoly műalkotásnak, bár talán ajándéknak kiváló. Jön a karácsony - mondjuk, telerakva szaloncukorral.
Elmondom, hogy csináltam. Vettem a virágboltban egy ív fóliát, kerestem két olyan porcelán edényt, ami egymásba illik. Kiszabtam négy darab kb. 35x35-ös fóliát. Sütőpapírra rétegeztem őket, úgy hogy két-két fólia közé bronzszínű angelinát szórtam. Befedtem sütőpapírral és jó meleg vasalóval összeolvasztottam, majd még melegen beletettem az egyik edénybe, majd gyorsan beletettem a másik edényt, és öntöttem bele egy pohár vizet (súly gyanánt). Utána hőlégfúvóval még kicsit rogyasztottam az éleket. Amikor kihűlt, bronzos akrikfestékkel széles ecsettel körbenyaltam. Meglepően stabil - áll, mint Katiban a gyerek. A képen sajnos nem látszik az angelina:) Szerintem lehet ezt még dísziteni is ezzel-azzal.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Miért nincs belőled három??!!!
Polyák Ildikó üzenete…
Néha egymagam is sok vagyok sokaknak - meg magamnak is:)
Zelnice üzenete…
Jó ötlet!
Nekem egy fej saláta jut eszembe róla, csak zöldíteni kéne.
Polyák Ildikó üzenete…
A celofánt kiválóan lehet festeni az akrillal. Ha előtte befested, akkor még "salátább" lesz.
Zelnice üzenete…
Köszi a tippet,ha nem lenne pillanatnyilag 200 km-re a hőlégfúvónk,rohannék a virágoshoz.
Polyák Ildikó üzenete…
Rohanj, az nem is igazán kellett, csak a vasalásnál nagyon "elvágólagos" éleket csináltam, és azért kellett a HLF. Különben a fóliák közé lehet tenni cérna/fonal darabkákat, flittert, ezt-azt. Nem sokat, mert különben nem ragad össze.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév