2013. július 17., szerda

Zsuzsi tortúrája

Az elmúlt időszak történéseihez tartozik még, hogy miután január végén észrevettünk egy csomót Zsuzsi mellei környékén, május 23-ára tűzték ki a műtétjét. Kicsi, jól körülhatárolható, jól operálható, 20-30 perc, szinte semmi az egész - ezt vártuk az állatorvosunk véleménye szerint. Ehhez képest - címszavakban:

altatás, műtét, haza, vérzés, vissza, újraaltatás, újra műtőasztal, belázasodás, injekció, seb kinyílása és elfertőződése, penicillinkúra, körgallér, kanül eltávolítása, napi állatorvos látogatás, sebtisztogatás, Kék Kenőcs (istenáldja Gombócz Ágit a javaslatért), majd majd' hat hét múlva körgallér levétele, sebgyógyulás

Ehhez képest az én kenyérre kenhető kutyám ezt egyetlen hang nélkül tűrte: a műtétet kivéve nem volt száj befogása, szájkosár, semmi, engedelmesen a hátára feküdt a napi kétszeri akcióhoz. Egyedül a nyárfalevél-projekt indult be, amint bekanyarodtunk az Ilka utcába.

A hős(nő)

8 megjegyzés:

Nóra írta...

Azok a bánatos szemek... megszakad a szívem. Hála az égnek,hogy már túl van a megpróbáltatásokon.

Juhizs írta...

Szegény Ő és szegény Te :(
Egyikőtöket sem irigylem... Remélem, hogy rendbe fog jönni véglegesen.

Juhizs írta...

Csak azért nem írok többet, mert tudom, hogy nem bírod a "nyálas" ömlengéseket...

Polyák Ildikó írta...

Zsuzsival kapcsolatban lehet ömlengeni:) Egyszerűen nem találtam szavakat arra, hogy ilyen férfiasan tűrte az összes macerát.

Ági írta...

Szívből örülök, hogy végre rendben van Zsuzsi! A lelküket azért még ápolgatni kell sokáig... mert az azért nem gyógyul olyan gyorsan,.. de szerencsére az ilyen kis hősöknek van egy szerető gazdájuk! :-)
Ági

Polyák Ildikó írta...

Hát, Ági, szeretethiányban biztosan nem szenved a négylábú gyerek.

Ági írta...

Tudom, és biztos vagyok abban, hogy ezért tűrte ilyen hősiesen a megpróbáltatásokat! :-)

36évi írta...

Jaj, drága Zsuzsi barátném... nem hiszem, hogy ennyi macera lett belőle. Tényleg egy hősnő a drága. :)