Az art quilt tanfolyam

Adódott a lehetőség, hogy egy lipótvárosi helyszínen Kacsukévi és én tanfolyamot tarthatunk. Jó sok időt eltöltöttünk a tervezéssel, az előkészítéssel, amíg aztán március 7-én elindult a terveink szerint nyolc foglalkozásból álló sorozat, ami természetesen (?) alkalmanként is elérhetővé tettünk.
Az alapötletünk a "fehér vászontól a saját tervezésű quiltig" volt: az első 3 csütörtökön festettünk-színeztünk. Igyekeztünk megmutatni a hallgatóknak az összes lehetséges módszert arra, hogy a fehér anyagból hogy csináljanak színes mintásat.
A második körben pedig elméleti bevezetés után arra próbáltuk őket rávezetni, miként fordíthatnak át egy gondolatot, egy képet quiltbe, mik azok a tudatos elemek, amelyekkel jó kompozíciójú quilt készülhet. Ezenkívül volt még art quilt irányzatokról szóló előadás, különböző konstrukciós módszerek, tűzéstan, és sokféle egyéb módszer/eszköz, amit a már összeállított fedlapon használhatnak.
Tudom, hogy a rákészülés mennyisége nem feltétlen korrelál a sikerességgel (azaz attól, hogy sokat készülsz, még nem lesz valami jó), de a résztvevőktől mindkét turnus végén kértünk írásos visszajelzést. Meglepően pozitívak voltak, aminek persze nagyon örültünk.
Mindig nálam volt a fényképező, de mindig elfelejtettem fotózni, mert inkább a "tanítással" voltam elfoglalva, de azért itt van néhány fotó.

Készül a monotípia a nylonfólián.

És itt a végeredménye.

A művésznő alkot.

Volt itt minden, amivel a festéket fel lehet vinni az anyagra.

Pjulcsy rózsás nyomdát gyárt.

És fel is használja.

Tekintettel a sikerre, szerettük volna májustól újraindítani a tanfolyamot, de sajnos nem volt elég potenciális jelentkező. Kár... Majd talán ősszel.

Megjegyzések

36évi üzenete…
Ami késik, nem múlik. Remélem... :)
gubike üzenete…
Engem érdekelne.
Polyák Ildikó üzenete…
Vettük, Emese. Értesítünk, amint van valami.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév