2008. augusztus 11., hétfő

Ég a nap melegtől ....

Na, ide került a transfoilos napocska. Ez egyben festett tálcás anyag fele, amin volt ez a szép kis ív. Ott a "füvet" discharge paste-tel meg sötétszürke textilfestékkel csináltam.

Itt meg közelről látszik a Markal mintája. Az aranyat a parafához használt rácson "dörzsöltem", a feketét meg a húsklopfolón. Miután ezek elkészültek a múlt héten, a hétvégén nekifeküdtem a tűzésnek. A lépegető exkavátorral sárga viszkóz cérnával tűztem. A nap tükörképe lopás, azt valahol láttam, de nem tudom hol. Az vastagabb fekete quilt cérna és sűrűbb. A keret bolti anyag, még valami karácsonyra vettem. A kész mérete 64x106 cm.

7 megjegyzés:

36évi írta...

Már megint ez a szín! :) Csodás árnyalatok vannak rajta.
A húsklopfoló nagy ötlet, bár alig látom. Merre van? A kisképen a pöttyök? Az aranyrács nagyon szépen kijön. Negatív nap meg nagy ötlet.

Október meg olyan messze van, mire végre láthatom a tálcás színorgiát...

bucilla írta...

Csodálatosak ezek a színek! És a tűzés, és és és az egész úgy ahogy van!:) Felmerült bennem egy kérdés a leírtak alapján: Az anyagot festetted az konkrét ötlethez, vagy az anyagra néztél, és utána tervezted a mintáját/témáját? Gyönyörű!

Polyák Ildikó írta...

Ez nem az a szín, Évi. Ez inkább paprikapirosas-paradicsomos stb., csak nem tudtam normális képet csinálni. Igen, a kis pöttyök jönnek a húsklopfolótól.
Ja, az anyag véletlen lett ilyen. 55x240-es darab volt egyben, és ezen a darabon "megláttam" azt a szép íves vonalat - onnan épült a dolog.

bucilla írta...

Ez volt a sejtésem;)Nem lesz kiállítás valahol, ahol ezeket élőben is meg lehet majd nézni? Nagyon kíváncsi lennék rájuk!

dalia írta...

zseniálisan gyönyörű!
Énis kipróbáltam végre az aranyfóliát, még a procion festékkel együtt rendelted nekem tavaly, csináltam egy stepbystep leírást róla a blogomban.
[ http://blog.dalia.hu ]

patchwitch írta...

nagyon szép és eredeti, katafa, a nap nekem is nagyon tetszik... gyanús volt nekem is a szín, olyan jó lenne életben végigpásztázni.... és egyszer kéne gyűjteni egy listát, hogy milyen háztartási cikkeket NEM sikerült még a varrásban/festésben felhasználnod :D
üdv.
Némak.

Polyák Ildikó írta...

Most volt itt nálam Évi, és panaszkodtam, hogy nincs egy rendes krumplinyomóm, mert annak is baromi jó lenne a textúrája:)