London

Mivel a kiállítás csak ma nyílik, a tegnapi napot Londonban töltöttem, mégpedig elsősorban a British Museumban.
Annak idején úgy hajtottunk el Pompeii és Herculaneum mellett, mintha Alsó- és Felsőmocsolád lenne, és a fene se tudja, hogy eljutok-e még egyszer arrafelé, úgy döntöttem, megnézem, mit tudnak itt, a helyszíntől távol mutatni. Igazán jól installált és izgalmas kiállítás volt, de fotózni sajnos nem lehetett.
De azért itt van néhány kép annak bizonyítására, hogy tényleg ott jártam.
Egy cloisonné (magyarul állítólag rekeszzománc) váza részlete. A fém alapra pár mm magas fémlapocskákat rögzítenek elválasztóvonalként, és az így kialakult tereket több körben folyékony üveggel töltik ki. A kiégetés után megcsiszolják.

Egy jó kedélyű Buddha Kínából.

Még nem láttam jade követ egyben. Az igazi izgalmat a belőle készült faragványok jelentetteték, de ott nem lehetett fotózni.

A ninivei könyvtár egy darabja.


És a legizgalmasabb műalkotás egy textiles, egy videós és egy háziorvos közös projektje. A hosszú asztalon egy fekete tüllszerű anyagba bevarrva mindaz az orvosság mennyiség, amit egy átlagangol az élete során beszed. A címe A bölcsőtől a sírig. Bal oldalt van a nő, aki még él, miután 50 akárhány éves korában sikeresen túlélt egy mellrákot, míg a jobb oldali férfi 76 éves korában agyvérzésben már meghalt.


És akkor ma indul a quiltfieszta. Van tiszteletjegyem mind a négy napra. Valaki nem akar kiugrani?

Megjegyzések

Nóra üzenete…
Érezd jól Magad és várjuk a további beszámolót!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév