Csákberény Csellendzs

Csak azért, hogy alliteráljon:) Szóval, három barátnőmmel egy nagyon hosszú hétvégére kibéreltük a Kennedy-házat a Catherine's Cottages nevű szálláshelyen, szigorúan varrási célzattal. Két héttel előtte témát választottunk, mégpedig többfordulós szavazással az "előítéletet", és aztán mindenki agyalhatott otthon.
Teljesen véletlenül már másnapra megvolt az ötletem, csak a megvalósítás kitalálása tartott sokáig. Sőt, még ott helyben is kísérleteztem a különböző lehetőségekkel.
A végén azután több száz darabkát (2,5 cm négyzeteket és ötforintos nagyságú köröket) vágtam egy Evolon nevű poliamid anyagból, és ezeket feltűztem monifl cérnával egy több darabból összeállított alapú szendvicsre, úgy hogy közben "aprókukacoltam". Utána akril festékkel miniecsetekkel festegettem le a "katonákat" és a "katonanőket" (így neveztük őket a helyszínen), felvarrtam a "kerítéseket" és az egészet beszegtem.
A címe: Fehér felsőbbrendűség, a mérete 50x100 cm. Ha a kép nem magyarázza meg, hogy miért ez, akkor nagyon rosszul dolgoztam.


Megjegyzések

gubike üzenete…
Katonás rend katonanők nélkül?
gubike üzenete…
Miből gondoltam, hogy a körök a nők?
katafolt üzenete…
A kutyafáját, ez nagyon jó!
zazálea üzenete…
beletrafáltál,hogy úgy mondjam!
Márta néni azéris üzenete…
Mert a fehéreknél "rend van" A színesek viszont élnek. (nem ide vág, de nézem az olimpiát, és a legszebb fehér sportoló teste szépsége se közelíti meg a középkategóriájú négereket.)
Polyák Ildikó üzenete…
Köszönöm, Márta, hogy "megfejtetted" a mondanivalót. Ez akart ez lenni, a "katonásság" mint jelző csak közben jutott eszembe.
Dora üzenete…
nagyon...!!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév