2012. július 17., kedd

Modern quilt 4

Ez a legfrissebb darab egy fénykép alapján készült. A Modern Quilt Guild FB-os oldalára tette fel valaki a miami szövetségi bíróság bejáratát - mondván milyen alkalmas lenne quiltnek. Büszke vagyok rá, hogy a szürkés-barna kivételével csupa itthon levő anyagot használtam fel.
A quilt amúgy azért unikum, mert én nem vagyok egy pasztell-nő: azt hiszem, soha életemben nem csináltam ilyen fakó cuccot (bár élőben kicsit hangsúlyosabbak a színek). A kompozícióval egyetlen bajom lett: kicsit túl szimmetrikusak a zöld csíkok. A csíkos részt háromszögekkel tűztem, a háromszöget párhuzamos csíkokkal. Ez lehetett volna sűrűbb, de kb. másfél méternyi maradt ebből a tökéletesen passzoló tűzőcérnából.


Neked a négy közül melyik tetszik leginkább? Már ha egy is tetszik:)

5 megjegyzés:

erzsó írta...

a "japán" a favorit minden tekintetben,
meg a szürke-okker hátulja... :)

Ági írta...

Nekem is a japán a kedvenc, de utána a szövetségi bíróság szorosan a nyomában :-)
Ági

Laurendilla írta...

A feketét (nekem ez a favorit) a lépcsőfordulóba tenném, hogy mindenki lássa, :) a japánt a hálónkba mert színeiben tökéletesen oda passzol,:) a szürke-fehér-okker-türkiz mehetne a nappaliba fali képnek a bézs kanapé fölött igazán érvényesülne :) és a szövetségi bíróságot a gyerekszobába :)) óóóó de várom már kecskeméti okítást-varrást :D

Márta néni azéris írta...

Nálam a sorrend 2-4-3-1

Ebben az az érdekes, hogy úgy kell csinálni, mintha csak úgy magától, spontán jönne, valójában igen meg kell gondolni, hogy mi hogyan és hova, de a fő erénye, hogy hagy helyet a gyönyörű tűzésnek.

36évi írta...

A japán és ez vetekszik. Nagyon tetszik ennek a felépítése. A színe nem Ildis, az biztos, de így nagyon flaszerű. Viszont bírnám én is élénkebben. :)
De ha egyszer Lau mindet lenyúlta... :D