Modern quilt 1

A Céh tradicionális napján tartottam egy modern quiltes "tanfolyamot", ami igazából előadás-szerűség volt, lévén nagyon kevés idő állt rendelkezésre. Így aztán - na meg az időhiány miatt is - nem is csináltam "mintadarabot", csak néhány kunyhóvariációt.
Augusztus elején viszont Kecskeméten az Alkotó hétvégén megkaptam a péntek estét az előadásra, a másnapot meg a varrásra. Azt remélem, hogy a képek által inspirálva éjszaka a résztvevők megálmodják, mit is fognak varrni, és akkor nem irreális, hogy elkészüljön (legalább) a fedlap.
Gondoltam, csinálok egy mintát, aztán amikor kész lett, volt még egy ötletem, aztán még egy és még egy... Szóval eddig kész van három, a negyediket pedig most tűzöm.
Ez készült másodjára. Bár pofonegyszerű a minta (nincs is minta a hagyományos értelemben), jó sokáig elsakkoztam a négyzetekkel a tervezőfalon. Megvarrni már gyorsan ment, és a tűzés sem volt komplikált, mert ez a minta már a kezemben van. A közeli kép a színhelyes - a másik kettő kicsit túlexponált.
És - mint minden rendes modern quiltnek - ennek is varrott a háta. Szégyenszemre kicsit csálé lett a hátsó négyzet:(


Megjegyzések

Julcsi üzenete…
Nahát, semmiféle saját festésű anyag?
Vagy a modern quiltnek kritériuma a gyártók féle alapanyag? (Nem voltam ott az előadáson és a kecskemétin sem leszek:( )
Laurendilla üzenete…
Nagyon tetszik! Nem gondolnám (ha csak hallanám) hogy egy szögletes mintavilágot izgalmassá tesz egy virágos tűzés de ez szinte vibrál. :)) én Kecskemétre valami világosban gondolkodom, vagy csak gondolkodtam? :)))))
Polyák Ildikó üzenete…
Julcsi! Igen, csak gyári - legyen nekik profitjuk. Lau! Itt a világos, a további kettő is inkább világos lesz.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév