Mi minden történt velem

Bár megfogadtam, újra felveszem a blogolás fonalát (jó kis képzavar!), de az események felülírták a terveim. Igaz, majdnem csupa jó dolog történt velem, de megint csak nem maradt idő (?) blogírásra. Olvasgatni, már olvasgatok Zazaleának köszönhetően: nálam mindig ő a kiindulópont a magyarok körében, míg Lyndánál az angol nyelvűeket böngészem.
Június legelején három napot Groningenben töltöttem. Ott akkor épp sokkal jobb idő volt, mint az itthoni hideg-esős nyár. Bár a háromból kettőt különböző tanácstermekben töltöttünk, és baromi sok okosságot mondtunk egymásnak, volt azért kis idő városnézésre is. És egyik este egy csodálatos fekvésű étteremben ettünk: a Paalkoepelben. A kép valószínűleg nem adja vissza, hogy ez a kicsike kis házikó teljesen lent van a tóparton, sőt a terasza bele is lóg a víz fölé. A vacsorát már benn fogyasztottuk el (nagy dőzs volt!), viszont a nyugati fekvés miatt egészen este 10-ig a szemünkbe tűzött a nap.
Péntek este fél 12-kor hazaértem Groningenből, és másnap reggel 7-kor usgyi Miskolcra, a japán hétvégére. Én találtam ki, szerveztem le a tanfolyamokat és az előadásokat, míg Emőke volt a "helyi emberünk", aki a helyszínért felelt, annak minden nyűgével, és ráadásul ő tartotta a kapcsolatot a résztvevőkkel.
Kicsit több emberre számítottunk, de azért nem lehetünk elégedetlenek. Ráadásul nagyon-nagyon jó döntés volt meghívni Susan Briscoe-t. Egyrészt csodákat varr a nő, jól tanított szerintem, másrészt nagyon szimpatikus, kedves ember. Két napig el sem mozdultam mellőle, és csak remélhetem, hogy ő is jól érezte magát. Keressétek vissza a június eleji blogbejegyzéseit. Sok képet csinált és nagyon kedvesen nyilatkozott rólunk.
Mára ennyit. Holnap folytatom a művészeti tanfolyammal, aminek tegnap volt vége. Sajnos:(

Megjegyzések

zazálea üzenete…
De most meg mennyire meghatottál, Ildikó, én azt gondoltam, már rég nem, közben pedig igen, és ez milyen remek hír nekem. Köszönöm...
És hogy tudjad, nagyon várom azt a fonalfelvetést! :o)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév