Örömhír!

Ha semmi sem jön közbe, március 6-án költözöm az új lakásba:)
Valószínűleg eleinte lesznek internetes gondjaim: hosszú évek (10?) után el kell hagynom a t-home-t, mivel az új lakásban csak UPC van. Épp ezért most harcban állok az előbbivel. Történt ugyanis, hogy tavaly augusztusban az ügyintézőjük rábeszélt, a három szolgáltatást (telefon, tévé, internet) vonjam egy csomagba, mert jobban járok. Ez a csomag viszont egyéves hűségidőt jelentett, és most a t-home annak ellenére kötbért akar velem fizettetni, hogy nem én tehetek arról, hogy a másik lakásban műszakilag nem tud semmit szolgáltatni.
Azt mondja, ez így van benne a szerződésben (tényleg), de úgy érzem, magát a szerződést lehetne megtámadni, hisz milyen dolog az, hogy egy önhibámon kívüli szerződésbontásért fizessek. Nem is keveset...
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Mindenesetre, ha új lakást kerestek, legyen fő szempont a távközlési szolgáltató:)

Megjegyzések

Bea üzenete…
Szerintem érdemes megpróbálni. Bár te aláírtad a szerződést- azt biztos fogják mondani. Kérd meg őket, hogy teljesítsenek az új címeden. :)Valahogy azt kéne kideríteni, hogy a cím a nyomósabb érv, vagy a személy, aki aláírta a szerződést?
Szerintem.
Zsófi üzenete…
Érdemes lenne a GVH-hoz vagy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordulnod, mert az ilyen ügyek az ő hatáskörük (ti. gazdasági erőfölénnyel való visszaélés).
Talán ajánlanak valamilyen megoldást.

(Van pár ügyvédi iroda, ami ilyen ügyekkel foglalkozik.)
Mehike üzenete…
Sok boldogságot az új lakásban.
Ja,és ne hagyd magad a szolgáltatónál.Nehogy már Te fizess azért,mert nem tudnak szolgáltatni
Mártamásé üzenete…
Az nem járható út, hogy az új tulajdonos átveszi ?
Polyák Ildikó üzenete…
Köszönöm a tanácsaitokat, én is ilyesmiben gondolkodtam. Márti, az új tulajnak csak a tévé kell:(
lomaquilt üzenete…
A T-Home szolgáltatásai jók, az ügyintézésük pocsék. Én irnék a Nevedben egy szivhez szóló levelet, amelyben kéred az új lakásodban a szolgáltatást. Elvileg ha van vezetékes telefon nekik teljesiteni kell. De lehet, hogy az üvegszálas kiépitése van és ezért várnak. A UPS tányéros lenne? Szóval tölük kéred a szolgáltatást, hogy a hűségedet hozzájuk kötöd még ha más lakásba is költöztél. Aztán meglátod mit válaszolnak. A régi lakásodban tányéros, vagy telefonos T-Home volt? A telefonosra mondhatják, hogy műszakilag nem alkalmas, nem biztos, hogy úgy van. Nézz körül a házban a többi lakónál milyenek vannak.
dixike12 üzenete…
Érezd magad jól az uj lakásban, bár ez a t-home dolog megkeseriti egy kicsit, nekem is az van, jó a szolgaltatás, és az a tapasztalatom, hogy lehet velük beszélni a problémákról, azt gondolom,mint Komorka, hogy irni kéne egy levelet és kérni a szolgáltatást, ha az a válasz, hogy nem tudjuk mert nincs kiépitve akkor.........sajálom én ragaszkodom Önökhöz és nem én bontottam fel a szerődést hanem Önök. Persze nem biztos hogy győzől, de még akkor is lehet kérni erre való hivatkozással hogy méltányossági okból tekintsenek el a kötbértől, ha ez nem megy még mindig ott az ügyvéd, vagy a per vagy a GVH ,ezek mostanában elég sokat foglalkoznak /a rádióban hallom délelőttönként/ az ilyesfajta szerződések visszáságaival.
Trudi üzenete…
A UPC-vel vigyázz! Nagyon észnél kell lenni, nekünk az van - mivel lakhelyemen nincs más szolgáltató - milliónyi kedvezményük van, de csak ha Te kéred, maguktól nem adnak semmit!
F.Gina üzenete…
Ó, az a hülye vízfejű Matáv ! Vagy T-Com, vagy T-Home :)) Csak a nevük változik, de a nehézkességük meradt. Tényleg, ebben az esetben nem ők bontottak szerződést ?
Gratula az új lakáshoz, meg az imaszőnyeghez :)) is !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév