Hajrá, magyarok! - Beszámoló

 Két és fél hónapja írtam az utolsó posztot, amiben hivatalosan is bejelentettem az új sorozatom témáját. Azóta nagyjából megállás nélkül dolgozom a magyarjaiamon, mégpedig olyan módszerekkel, olyan megoldásokkal, amiket még soha az életben nem csináltam. Sőt, nem is gondoltam, hogy valaha csinálni fogok! Kicsit népiesch, kicsit negédes, kicsit (nagyon) giccses, és főképpen meglehetősen realista. Nem gondoltam volna magamról, hogy ilyesmire vetemedek, de úgy éreztem (érzem), hogy a téma ezt kívánja. Így aztán technikailag is újabb és újabb kihívások elé állítom saját magam, ami persze azzal jár, hogy  néhány dolgot kétszer csináltam meg, mert elsőre nem sikerült úgy, ahogy gondoltam. De élvezem, és minden darabnál sorra újabb meg újabb ötletek jönnek. Ma kezdem el tűzni a kilencediket, szóval úgy gondoltam, ideje beszámolni, hol tartok.

Eddig a következő quiltek vannak készen 99%-ban. Bár mindegyik már falra tehető, de vannak még apróbb hiányosságok itt-ott. A fejemben mindegyiknek többféle munkacíme van, noha egyértelműen egy-egy témától szólnak, szóval ezen még gondolkodnom kell.  Vagy majd közönségszavazást tartok.

1. Ejh, ráérünk arra még! - A magyar út

2. Egészpályás letámadás - A magyar foci aranykora  - Felszántották

3. Se kelet, se nyugat - Két világ között - Hintapolitika

4. Az én házam az én váram - Légvárakat építünk

5. A Magyar Agy - Mi vagyunk a legokosabbak

6. Tulajdonképpen minden és mindenki magyar - A miénk az egész világ!

7. Sírva vigatunk - Nemzeti sorstragédiák

8. Lovasnemzet vagyunk - Vereckén túl a Paradicsom

9. A magyar nők a legszebbek - Kis magyar pornográfia

Tudom, kell még egy tizedik, az olyan szép kerek szám lenne. Meg is van már a fejemben, szóval ezen ne múljék. 

És akkor itt van a nagy kérdés! Nem a lenni vagy nem lenni, hanem a "hol bemutatni" kérdése? Léteznek ugyan általam is ismert, jól működő virtuális galériák, dehát én azért mégis csak jobban szeretném, ha élőben láthatnátok. Még a lakásomból is szívesen csinálnék egy hétvégére pop-up galériát, de sajnos nincs ennyi falam.

Tud valaki valamilyen alkalmi kiállítóhelyet mondjuk március 1-eje után valamikor, ahol ki lehet őket tenni közszemlére? Nem nagy darabok ezek, 60-70 cm magasak és 50 és 100 cm közötti szélességűek. 

Továbbra is hajrá, magyarok!

Megjegyzések

Nóra üzenete…
Fantasztikus, hogy már 9 képet elkészítettél, nagyon kíváncsian várom a bemutatását.Sajnos kállítóhelyet nem tudok.Esetleg Újpesten nem lehetne érdeklődni?
Névtelen üzenete…
Ercsényi Juditnál az iskolában

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév