Újra Birminghamben 4

 Végül hadd mondjam el, hogy nagyon más volt ez a fesztivál, mint a COVID előtti. Ugye, 2020-ban nem volt, tavaly meg még eléggé fékezett habzású. A korábbi három csarnok helyett négyet béreltek ki, amitől az egész sokkal szellősebb volt: nem tudom, kevesebben voltak-e vagy jobban eloszlott a tömeg. A Brexit miatti bonyolultabb csomagküldés miatt szinte alig volt külföldi pályázó, és úgy általában sokkal-sokkal kevesebbszer lehetett idegen nyelvet hallani. Mivel a fesztivál szervezői emelték a standbérleti díjakat, sok bolt nem jött (épp a kedvenceim) az angolok közül is, nem beszélve a külföldiekről (csak az Appliquick-et láttam).

Tényleg őszintén remélem, hogy nyereséges lesz a fesztivál, mert végtelenül szomorú lennék, ha megszűnne.

Találtam még egy izgalmas versenyquiltet a kortárs kategóriából, aminek csak ezt a részletét fotóztam le, de csupa ilyen hajtogatott dáliából állt.

Érdekes színfolt az ún. Fine Art Gallery, ami nem quilt, hanem mindenféle fiber art, azaz bármilyen szálból készített valami.
Marian Jazmik: Tövek és szárak


Az egyik galériában találtam ezt a falnyi apró kis képet, alatta versekkel. Nem "quilt", hanem keretre feszített vászon.
Rachel Tyndall: Haikuk gyaloglás közben

Linda és Laura Kemshallnak volt egy kis galériája. Lindának ezt a két munkáját még nem láttam.

Eléggé fényképezhetetlen volt a brit céh art quilt csoportjának galériája. Az idei évre ilyen hosszú, akár három méternyi csíkokat csináltak A falakon meg egyéb tavalyi munkák voltak.

Sabi Westoby
A következő alkotóját sajnos elfelejtettem lefotózni, és nem tudok eléggé rázoomolni. Roppant izgalmas filces-selymes-hímzett darab.

A SAQA a Forced to Flee (Menekülni kell) című kollekciót állította ki, sok nagyon drámai hatású quilttel.
Karin Tauber: Mentőmellény-temető Leszboszban

Jo Thames: Gyerek szögesdrót mögött

Marie Mitchell: A menekültúton
Nem tudom, látszik-e, de ez egy 3D quilt: afféle jutazsák formára készült.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév