2011. október 20., csütörtök

Mit is tanít Polyákildi?

Az egyik első nemzetközi konferenciámon volt egy nagyon találó című eladás: "Tudja/érti a mamád, hogy mit is csinálsz?" Az enyém még (már?) nem igazán, de ezt a részét már feladtam.
Viszont amikor valaki fiatalabbnak mondom, hogy "interkulturális kommunikációt", akkor is a legtöbb esetben értetlenséget látok a másik arcán. Legutoljára tegnapelőtt egy a házunkban lakó fiatal jogásznőt késztettem intenzív gondolkodásra. Bár ő tuti, hogy nem olvassa ezt a blogot, de másnak is mondom, olyasmit, mint ami ebben a rövidfilmben van. Különböző embercsoportok közötti "beszélgetést", egymás megértését, egymás iránti toleranciát, és konfliktuskezelést.

6 megjegyzés:

katafolt írta...

Jó dolgokat tanítasz :)

Hesztia írta...

Érdekes, hogy amikor én tanultam ezt, valahogy nekem sem sikerült egyértelműen megértetni, hogy ez végülis mire jó...Jújj, ez nagyon jóóóó filmecske!! Külföldiként én már csak tudom...:))

Hopi-Patch írta...

Szükség van a tanításodra!
Rövid élettapasztalatom van ugyan, de az első, amit megtanultam, hogy a kommunikáció és a tolerancia sok mindenre megoldás!

Márta néni azéris írta...

Az a baj, hogy a Föld lakosságának legalább a negyedének a kurzusodra kéne járni.
De sajnos az egyéni boldogulás nehézségei miatti feszültség az emberekben egyre inkább más népcsoportok elleni gyűlöletben talál utat magának.

Polyák Ildikó írta...

Sajnos, Márta, nem csak a negyedének:(

Márta néni azéris írta...

Született optimista vagyok egy olyan faluban, ahol a lakosok harmada genetikailag hyperpigmentált, viszont kétharmadrészben ők tartják tisztán a környéket, így nagyon hálás vagyok nekik.