10. munkanap - egy kevés tűzés

Tegnap nagyon kevés időm jutott haladni, és ráadásul ennek egy részét is bontással töltöttem. A jobb szélen levő sárga darabba akartam egy gesztenyevirágzatot csinálni, de nem látszott:( Kibontottam. Utána úgy gondoltam, megismétlem a gubós mintát, de sehogy se nézett ki:( Kibontottam.
De azért haladtam is valamicskét. A bal szélső csíkos batikra amolyan erdőrészletet csináltam. Nem sok látszik belőle, de talán nem is hiányzik, hogy még több minta legyen a munkában.

A bal alsó sarokban viszonylag nagy darab ez az anyag, ezért döntöttem úgy, hogy ide valami szolíd minta kell. Ez egy gesztenyeág akar lenni.

Este még elkezdtem a nagy darab csíkost is. Elővettem mindenféle fonalakat (na jó, csak háromféle passzol hozzá), és arra gondoltam ezzel "rágyúrok" a törzsekre. Ez még csak gondolatban van meg, meglátjuk.
Hátra van még az ominózus sárga, de azt már kitaláltam, meg a két kis darab selyem felvarrása. Mivel azok eléggé delikátak, először beszegem, és utána varrom majd fel. Mivel középen vannak, a tűzésük már nem zsugorítja az egész munkát.

Megjegyzések

zazálea üzenete…
Uh............ szédítő.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév