2009. január 20., kedd

Öröm:) -- 2

Barack H. Obama az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke.

7 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Obama a Hyde parkbol valo, ahol mi is eltunk es valami dobbenet volt nezni a valasztasok masnapjan a feketeket, ahogy nottek 10 centit es buszkek voltak, mert megcsinaltak... Meg aznap ejjel egy spontan oromtalalkozo volt tobb tiz/szazezer emberrel a belvarosban. Mi epp masnap hajnalban ertunk vissza Chicagoba es a repulon persze bemondtak az eredmenyt, az egesz gep tombolt:-)

Ildi írta...

Tudod, amikor én elkezdtem "eszmélni" meg később aztán tanítani is, annyira elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy fekete (mulatt) legyen az USA elnöke. Számomra az equality az egyik alapérték, és ennek most egyik bizonyságát látom. Utánanéztem, jól emlékszem-e, hogy MLK abból a dalból idéz a híres beszédében, amit ma Aretha Franklin énekelt. Igen:)

Kicsoda írta...

Nekem meg 35 evesen tudatosult, es ehhez is Amerika kellett, hogy mi az a white privilege. Ha az ember feher kozeposztalybeli, akkor oszinten hiszi, hogy van egyenloseg, mindenkinek ugyanolyan lehetosegei, eselye van az eletben es o csak azert vitte tobbre, mert okos/ugyes/munkabiro stb. Es ami ebben a naivitasban (gogben) van a white privilege, amiben Amerika el(t). Ennek az Obama nagyon jot tett.

Kicsoda írta...

ez igy kicsit elcsuszott... szoval amit ott lattam, hogy mennyire NINCS meg csak esely sem az egyenlosegre, az sokkolo volt. es erre ertem, hogy az Obama egy kitores lehet.
Amikor pl. a fekete papakat (apak napja alkalmaval) leszidta, mert nem foglalkoznak a gyerekeikkel, es a gyerekek ezt a mintat viszik tovabb, ezt senki mas nem tehette volna meg.

dixike12 írta...

Lányom tiz éve él ott Utah államban, hogy mennyire várták ezt a változást, eszméletlen, itt naqyon keveset tudnak az egyszerű amerikai emberekről,például, hogy fehér, fekete mindegy /kivétel az igazi déli államok/ Obamáról azt tartják, hogy nagyon okos , és ezért kellett nagyon végre egy ilyen elnök.Vejem norvég származású, de amerikai születésű, a kampány idején azt mondta, ha nem Obama győz átköltözünk Európába. Tegnap szabit vett ki nézni a beiktatást, anyukája aki 80 éves a nyugati partról Wasingtonba utazott a szertartásra. Ilyenek, és remélhetőleg nem fognak csalódni.

Juhizs írta...

Én nagyon örültem.
8 év múlva szintén örülnék egy hölgy elnöknek, pláne, ha nem fehér bőrszíne. Komolyan.

Névtelen írta...

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖