2009. január 11., vasárnap

12. nap

Mennyit jutottam előre? Kicsit. Kispannoltam, meggőzőltem, szépen levágtam (84x124 cm). Kiszabtam a zöld szegélyt meg a bújtatónak valót. És eszembe jutott valami - köszönet Kicsoda és Cic megjegyzéseiért. Nézegetem....
És csináltam filcet. Volt ez a pulóverem (80% gyapjú, 20% kasmír), amit - egészen biztosan tudom - 1992. karácsonyára kaptam. Már akkor sem voltam tinédzser, de mára már végképp elég röhejesen nézek ki benne. Ráadásul utólérte a gyapjúk sorsa: a sok mosástól már egyre kisebb és vastagabb lett.


Így aztán törölközőkkel együtt bedobtam 60 fokos vízbe - és lőn, kész a tökéletes filc. A törölköző azért kell Sheila Smith szerint, hogy a szükséges dörzsölést biztosítsa.

8 megjegyzés:

Cicvarek írta...

Bocsi a jóleső kuncogásért, de most elképzeltelek ebben a malackás pulóverben... :-DDD

ezkriszti írta...

Kis vidámság reggelre! :DD
Majd a nemez sorsáról is beszámolsz?

b_ildikó írta...

Én is elképzeltelek! :-)))

Ildi írta...

Pedig még tavaly is hordtam kutyasétáltatáshoz. Finom meleg volt ilyen mínuszokban.

Violini írta...

Kabát alá nem ér!
A filccsinálás ötlete tetszik, nálam is parkol 1-2 alkalmas alany. Márta néni a régi fonalak megtépésével ajánlja a punching-alalpanyag elkészítését.
Nézz be hozzám!

Elizaniko írta...

Egyik csoptársam épp pénteken mesélte, hogy kapott angliából valami spéci könyvet. A könyv írója ajánlása alapján gyapjúpulcsit kell kimosni magas hőfokon és abból készítenek szebbnél szebb dolgokat. Most már egyre jobban fúrja az oldalamat mi is lehet abban a könyvben.

Ildi írta...

Ha nem felejtem el, holnap beviszem az iskolába a könyvet és beszkennelem azt a két táskát, ami pulóverből van.

Névtelen írta...

Mivel van kutyád, gondolom van neki kutyapucoló keféje. Én egy drótkefére rárakom a gyapjut, és a macskapucoló kefémmel kártolom, -de hogy Te ezt a pulcsit még nem festetted be procionnal....csodálkozok.