Márványozás 5 - Problémamegoldás

Nagyon sajnálom, Mártanéni, hogy nem sikerült, de a dolog tényleg annyira nem egyszerű, mint amilyennek látszik. Ezt a véleményemet alátámasztja, hogy a könyvemben két (!) oldalon keresztül sorolja a szerző a lehetséges problémákat és azok megoldását. Neki mindenre van legalább két megoldása: túl kevés/ túl sok timsó, túl sűrű/túl híg festék, túl sűrű/túl híg csiriz, túl régi festék, levegőbuborékok a csirizben, túl hideg csiriz, stb.
Szóval, nem szabad előszörre feladni.

Megjegyzések

zazálea üzenete…
Na most, ha Márta néninek nem ment, akkor talán neki se álljak én.:o(
Bár nem hiszen Nektek, mert Ildi is (ugye) azt írta, hogy a kevésbé sikereseket tette fel, lehet, hogy M. is csak viccelődik. :o)
Polyák Ildikó üzenete…
Bármennyire imádok és csodálom Mártanénit, de azt hiszem, itt az anyagoknak meg a mázlinak nagyobb szerepe van, mint a tudásnak. Szóval, szerintem állj neki - tudod "szűz kéz".
Névtelen üzenete…
Odáig jó volt minden, míg leemeltem az anyagot a trutyiról, de kimosódott a festék. Persze ha a festékre az van írva, hogy vasalóval rögzítjük száradás után, akkor lehet, hogy nincsenek egymásnak a timsóval bemutatva. De a kis gereblye az állítható fogazattal jól működött. Végül a maradék festékkel összemaszatoltam az anyagot, nehogy már úgy maradjon.
És szerintem a truttynak sűrűbbnek kell lenni mint a palacsintatészta. Mondjuk talkedlitészta. Most eltettem míg újabb adag festéket beszerzek, mert ezek elfogytak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév