2009. április 8., szerda

Monoprint

Akinek már úgyis elővan a vasalóval fixálható textilfesték (az üveges), jó szívvel ajánlom a monoprint technikát. Szinte elronthatatlan, gyors, gyerekkel is játszható. Nem a szép, hagyományos minták híveinek való:)
A festéken kívül csak egy üveg vagy plexi lap meg egy szivacs vagy gumihenger kell hozzá - meg persze anyag (beavatott, vasalt).

Ez az én plexim - jó használt:( A képen látható még ez a sárga valami, amit szobafestéshez árulnak. Nem szükséges, bármilyen más "fogas" cuccal pótolható.
A festéket rá kell önteni a plexire/üvegre, valamilyen módon szétteríteni (viszonylag gyorsan, hogy ne száradjon rá sok festék), rátenni az anyagot, majd a hengerrel középről végigsimogatni. Megszárít, bal feléről vasal és kész.
Megmutatom, mim van ezekből. Itt kicsit hígítottam a festéken és flakonból vittem fel "kockásan".
Ez tegnap készült és nagyon sajnálom, hogy elrontottam:( A lila festéket többször meghúztam a sárga eszközzel, majd az ujjammal húztam az S betűket.

Ez ecsettel készült, majd egy másik ecsetből pöttyöztem rá.

Ez is tegnap csináltam: egyszerű ecsethúzogatás.

A lehetőségek szinte végtelenek.

6 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Újra és újra elképedek az önzetlenségeden, ahogy megosztod velünk a tudásod... Nem mellesleg remekül át is adod (hajjjh, mennyi tanár van a pályán, aki csodálatra méltóan okos, de képtelen megtalálni a kommunikációs csatornát...) Köszönjük!!

Szép estét!! :)))

KicsiKató írta...

Ja és izé... mit jelent az, hogy bal feléről vasalom?:))

Polyák Ildikó írta...

Nincs mit, Kata. Hát az, hogy az anyag visszáján van a vasalód:)

dixike12 írta...

Nem a fenti témához való, de máshová nem tudom feltenni, kérdés: Ilyen vagyok önarckép, nálam felmerült, hogy holnap csak neten tudom küldeni katafoltnak, kitehetem e , és kiteheti e katafolt, ha csak husvét után jut postára?????? katafolt nem bánja, de a Te beleegyezésedhez köti.

A márványozás nagyon tetszik egyszer talán megpróbálom.

Polyák Ildikó írta...

Óh, persze, csináljátok úgy, ahogy jónak látjátok. Ezek szerint jó a géped?

Nóra írta...

Nagyon érdekes mindkét festési technika,azt gondolom,rengeteg lehetőség van bennük,jól el lehet velük szórakozni!:-))