2009. április 23., csütörtök

Selyem előadás az IBS-ben

Mivel a héten az iskolámban "fun week" van, ennek keretében pedig Szabadegyetem, megkérték a tanárokat, hogy a félórás szünetekben beszéljenek valami olyasmiről, ami nem kapcsolódik a szakterületükhöz.
Én is szabályos kis Powerpointos prezentációt készítettem angolul From Cocoon to Silk (A selyemhernyótól a hernyóselyemig) címmel. A prezentációban fontos szerepet kapott ez a szuper kis ábra, amiben vörös körökkel jeleztem, hol tartunk éppen a folyamatban.

Két Youtube videót is beleillesztettem: ez egy felgyorsított felvétel a bebábozódásról, ez pedig a selyemszál felvetését mutatja.
És vittem egy kis szajrét is is, amit közben is mutogattam, meg a végén meg is lehetett tapogatni. Így nézett ki az asztalom.

9 megjegyzés:

gubike írta...

Hú, biztos nagyon élvezték!

helen írta...

Szívesen meghallgattalak volna :)

Polyák Ildikó írta...

Nem tudom, hogy a szöveget mennyire élvezték, de a bebábozódásos videó meg a végén a tapogatás (még fiúk körében is) biztos befutó volt.

szizsu írta...

Csakúgy mint helen, és is szívesen ott lettem volna.

Névtelen írta...

Ugye megtapogathatjuk majd mi is Rácalmáson.

Polyák Ildikó írta...

jó, majd viszem:)

Zelnice írta...

Ezt nevezem! Ha te rákattansz valamire, akkor aztán szőröstül-bőröstül magadévá teszed a témát.

Polyák Ildikó írta...

Tudod, az én nagy szerelmem Cseh Tamás. A róla szóla könyvben (amit nagyjából végigbőgtem) olvastam, hogy az ő egyetlen bűne, hogy nem tud mértékletes lenni. Rájöttem, ez velem is így van. Ha valami tetszik, ha valami jó, akkor sok kell belőle nekem.

Névtelen írta...

Adjon az ég még sokat sokat neked mindenből.