Az az átkozott szinkronitás...

Mások olyan "rendesek": elkezdenek valamit, csinálják, és kész vannak vele. Na jó, tudom, hogy nem vagyok egyedül a párhuzamos életeimmel. A helyzet az, hogy már megint három darabon dolgozom egyszerre, pontosabban a harmadikon csak fejben.
A készhez legközelebb álló munka igazán érdekes történet. Még tavaly valamikor fogtam egy jó nagy darab egyben festett anyagot, választottam hozzá még néhányat és készítettem egy olyan másfél méteres négyzetet átlós csíkokból. Nem tetszett, félretettem. Tudom, hogy valamit akartam én ráapplikálni, de amikor a múlt heti rendrakásnál előkerült, ha megöltek volna se tudtam volna megmondani, mit. De mivel még most tetszett, szétvagdostam: először egyik irányba négyszer, összevarrtam, aztán a másik irányban ötször, összevarrtam, majd végül négy négyzetbe, és beforgatva összevarrtam. Ezekkel a truvájokkal persze kb. méteresre sikerült zsugorítanom, de nem baj az. És az isteni múzsa is homlokon csókolt: már tudom, hogy spanyol legyező lesz rajta.
A második még a Kultúraquiltek argentín fordulójánál kezdődött. Sandra Meech könyvében olvastam a Picture This! nevű emulzióról, amivel színes anyagokra lehet fényképet átvarázsolni. Novemberben Münchenben vettem is egy elég nagy flakont, ami csak 6,90 euróba került.
Mivel eleinte nagyon Patagóniát akartam megcsinálni, Ushuaia várost és/vagy a Perito Moreno gleccsert, egy pinkes anyagra felvarázsoltam ezt a naplementét. Nagyon a giccs határát súrolja:(

Pénteken aztán még két gleccserképet transzferáltam kék anyagra. A félreértések elkerülése érdekében ezek az eredetik, de majd meglátjátok, milyen jók lettek a transzferek is.
Tegnap összevarrtam a hátteret négy anyagból. Nem nagy szám, bár van benne egy érdekes monoprintelt organza. Gondolom, a képek és a tűzés épp elég dinamizmust adnak majd a kész darabnak, és teljesen eltűnt a giccs jellege.
És a harmadik... Arról nem sokat mesélhetek, mert azzal szeretnék pályázni az országos kiállításra a "ritmus, mozgás" kategóriában. Legyen elég annyi, hogy a "téma" a nagypapám Longines zsebórája.

Megjegyzések

dixike12 üzenete…
És hol a transzfer???azt mikor rakod fel??

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév