Mindenféle festések

A véget nem érő történet...
Az úgy kezdődött, hogy múltkorról maradt jó egy-egy deci kék(es) meg sötétbarna Procion, meg kellett némi pirosas fonal a Tengeri izémhez (amit még csak hátulról láttatok), plusz a még csak gondolatban, illetve papíron létező etióphoz "kellett" festett selyemszál.
Ráadásul szombaton Békáson festettek a többiek, én meg csak irigykedhettem. További fontos tényező volt, hogy Zsuzsa meghozta a 10 méter pamutszaténomat, amit szombat este rögvest be is avattam.
Így aztán tegnap este megint kinyílt a festőműhely. Készült kevéske pirosas fonal - semmi említésre méltó. A kékkel megfestettem egy darabot az új szaténból - teljesen céltalanul. Szép mintázata lett. A múltkoriak között volt egy darab barnás, ami nagyon halovány sárga lett (a célhoz képest), ezért most tálcára raktam, és aláöntöttem egy kis sötétebbet.



A selyemszálaimhoz sárgát kevertem, plusz a meglévő sötétbarnából többféle árnyalatot kevertem. Ez kétféle selyem, de mindkettő ún. gummy, azaz a szericin nincs belőle kimosva, ezért - ha minden igaz - két sütőpapír között vasalóval lappá alakítható. Meglátjuk... Még nem száradt meg. Ha nem sikerül, még mindig marad a textilmédium.

Mivel még ezek után is maradt egy kis sárga meg barna, kedvet kaptam egy kis harmonikázáshoz.

Tegnap anyukámtól sikerült behozni némi szöget-csavart, egy rozsdás fűrészlapot meg egy darab láncot. Találtam még egy jó kis vasrácsot is - egy merő rozsda -, de azt majd in situ készítem el, ahhoz túl nagy/nehéz, hogy békávézzak vele. Ja, és a környékemen jövő kedden lesz lomtalanítás - istenbizony beállok kicsit a lomizók közé.

Végezetül, úgy gondoltam, idén már lemaradok a havas festésről. Erre ma reggel vagy 10 centi vastagságra ébredtem. Így sötétedés után irány az udvar ....

Megjegyzések

szizsu üzenete…
Jók a színek. Mikor lesz a rozsdás festés? Kiváncsian várom, hogy sikerül. Ugye azt is felteszed?
Polyák Ildikó üzenete…
Már kint van az erkélyen. Állítólag 3-4 nap kell neki. Már előre tudom, hogy nem lesz akkora durranás, mert nem elég variábilisak a vasdarabjaim. Majd a rács a mamámnál!
Zelnice üzenete…
Ha a hószedéskor izgultál, hogy meglátnak, mi lesz a lomin ? :-)
Nálam van egy alapszabály: a saját kerületemben nem.
Névtelen üzenete…
Már miért ne?!
Csak közben blazírt képet kell vágni, mert te vagy itt az előkelő idegen. Bízzál benne, hogy a tanítványaid nem kukáznak, a szomszédaid meg ismernek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév