Megint festettem

Tegnap este "muszáj" volt festenem, bár alig van festeni való anyag.
Hetek óta motosztál bennem ez a táj: Etiópiában a Dallol vulkán "maradványa". A fehér sókristály, a barnás-sárgás részek a kén kicsapódásai. Hihetetlen - bele vagyok szeretve! Ebből kell valamit csinálni, persze nem "realistán", azt nem lehet, vagy legalábbis én nem tudom. Az első kép az igazi kedvencem, bár a második se semmi.



Ezt festettem hozzá. Az arányok persze nem jók, sok a barna-sárga, de az nem volt készen. Festettem gézt is, fonalakat is, meg rátettem a fehér és a rozsda selyemszálat, amivel talán megoldható a történet. Van valami elvi elképzelésem, hogy lehetne ezt a kristályos cuccot megcsinálni, de nem tudom, működik-e.


Kipróbáltam továbbá az import puplinomat. Hát, mit mondjak, isteni! Szép sűrű szövésű, de mégis vékony. Hiányt szenvedtem lilában.

És sikerült ezt a szép meggypirosat kikeverni (fukszia egy csipetnyi türkisszel).

Megjegyzések

Trudi üzenete…
Jók lettek! Arra lennék kiváncsi, hogy meddig tartható el a festék, por alakban. Valahol azt olvastam, hogy kb. 2 évig.
Polyák Ildikó üzenete…
Igen, 2 évig. Utána is működik, csak fakóbb lesz a végeredmény.
Cic üzenete…
Ildi! A mosószódát mivel lehet helyettesíteni, ha egyáltalán lehet? Kipróbálnám a havas festést és itt Istenhátamögött-alsón sehol sem tudok venni...
Vacskamati üzenete…
Én - olvasás nélkül- már az első képről is simán elhittem, hogy Te festetted.. :) Nagyon izgalmas a gyönyörű zöld simaság és a hófehér rusztikusság közötti kontraszt (a sárgát, kéket nem is néztem.. :))
Esetleg selyemmel és nagyon olvadó-zsugorodó csillogó nylon jellegű fonallal nem lehet megoldani? Kíváncsi vagyok a végreredményre.. :D

(Cic, szódabikarbóna?)
36évi üzenete…
Amíg nem olvastam végig, én is azt hittem, hogy már az első kép is festett, és épp felkiáltottam: Nahát, puffadóssal ilyet csinálni...!
Hehehe, tehát mégsem. De azért nem próbálod meg? :)

Cic! Küggyek?
Polyák Ildikó üzenete…
Hát, igen, én is puffadósban meg Tyvekben gondolkodom.. Mindenesetre előtte kísérletezni kell, de nagy a kihívás.
Laurendilla üzenete…
Én is rögtön a szandálprintelésre gondoltam :)) tudod a média-mixed napon is, aki elsokallta az ecsetes felfestést - hőlégfúvás után olyan kifagyott kristály szerűek lettek, szerintem az pont jó lenne.
Lau

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév