Egy kis festegetés

Vasárnap muszáj volt egy kicsit festegetni, mert Szi-zsu talált egy nagykert, ahol állítólag pamutszatént árulnak, és a bevásárlás előtt ki kellett próbálni, hogy az égéspróbán kívül a "festéspróbát" is állja.



Az önarcképemhez festettem ezt a színátmenetest, másodfestéssel Warm Black színnel. A másodfestéses anyag más minőségű vászon volt - talán ezért van, hogy sokkal kékesebb szürke lett. Meglátjuk, felhasználható-e együtt. Mindesetre a pamutszatén tényleg pamut.


Ez egy átfestés és sajnos nagyon rossz lett az esti vakus kép. Eredetileg sokszínű sárga volt, és lilával tálcán nyomtam meg. Tényleg szép lett, bár nem úgy néz ki. Majd megpróbálom napközben lefotózni, bár nem úgy néz ki, mintha sütne a nap:(

Végül volt ez a csúnyácska tekert festésem, aminek kékkel mentem neki. A végeredményt - az előző fényképezési kudarcból okulva - nem fotóztam le, majd délután vagy máskor.
Nagyon szerettem volna még kipróbálni a havas festést, de itt Pesten eddig max. 2-3 centi esett azóta, mióta olvastam róla. A dunántúliak (ott még van hó?) számára itt a link.
Képes, tehát az angolul nem tudók is megérthetik. Mosószódában áztatott anyag lavórba, rá sok-sok hó, rá a festék. Nem tudom, milyen vegyi folyamatok játszódnak, de nagyon tetszik a végeredmény.

Megjegyzések

katafolt üzenete…
Hááát,ezt nagyon megnézném,kár,hogy semmi hó nincs errefele.
KicsiKató üzenete…
Én is vártam a napsütést, de nincs rá sok esély...

Hú, ez a warm black még így is nagyon jól néz ki! Azok a halványkák másodfestések? Ja, ok, visszaolvastam, megkaptam a választ:)
b_ildikó üzenete…
Ismerem a hölgyet, ebből kifolyólag vártam is ahóra, de nem jött....
Sztem nem vegyi folyamatok játszódnak le, hanem ahogy a hó lassan olvad, folyamatosan jut a festék az anyagra.
Polyák Ildikó üzenete…
Igazad lehet, Ildi.
dixike12 üzenete…
Már megint előttem irták a valószinüleg igazat, de szerintem is az a titok, hogy ahogy a hó olvad fokozatosan szivárog be a viz és igy alakul, ha még lesz hó kipróbálom. Csak az az egy kérdésem van, hogy ilyenkor mi van a hőmérséklettel, mert azt tanultuk, hogy 25 fok nem??
ezkriszti üzenete…
Vegyész szivem nekem is kattog rendesen!:-) 0 fok körüli hőmérséklet? Nálunk van még kevés hó az udvar végében.
Polyák Ildikó üzenete…
Igazad van, Dixike. Nem tudom. De egy darabot megér. Próbáld meg, Kriszti!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév