Beszerzési helyeim

Bruercsinél láttam, hogy felsorolta, mit hol vesz, és arra gondoltam, én is írok egy hasonlót. Előrebocsátanám, hogy ez a hosszú lista nem azt jelenti, hogy kétnaponta jön hozzám a csomagos postás:) Ráadásul azt is sokan tudjátok, hogy másoknak szoktam rendelni külföldről. Van olyan hely a listában, ahol csak kétszer-háromszor "jártam", de jó szívvel tudom ajánlani: mind gyors, megbízható és biztonságos az online vásárlás.


Mit hol vásárolok?

Könyvek: árfolyamtól függően az amerikai vagy a brit Amazontól, illetve néha (anyagok társaságában) az eQuiltertől.


Folyóiratok: bármelyik Inmedióban megveszem a negyedévente megjelenő Burda Quilten und Applizieren újságot. A Quilting Arts-ot eddig kéthavonta az eQuilter küldte nekem, de nem oly régen elő lehet fizetni az online változatára a http://www.quiltingarts.com/ oldalon. A hat szám ára 26,85 dollár. Egy számomra korábban ismeretlen Nxtbook szoftverben olvasható, amivel rá lehet zoomolni a képekre, sőt az URL-címek is működnek. Persze ki is lehet nyomtatni a reklámok nélkül. Előfizetek még a Fibre&Stitch nevű csak online folyóiratra, ami nem quiltes, inkább amolyan vegyes felvágott, de sok ötletet ad. Négy szám ára 29,95 dollár, pdf file-ban érkezik, és ugyancsak kinyomtatható.

Anyagok: bár két-három éve (amióta festek) már alig veszek anyagot, de a készletem 95%-a az eQuiltertől jött. Festenivaló textilt a Margit krt-i Rőftexben vagy a Petneházy utcai Rokkában veszek, illetve a különlegesebbekből (szatén, géz méterben, pamutbársony, selymek) egy kevéskét rendeltem Günthertől .

Hátlap: a kezdet kezdetétől az IKEA-ban kapható Bomull nevű molinószerű anyagot használom. Jó sűrű a szövése, és mosás után is van tartása.

Flíz: B&Zs-nél vagy a Meseboltban kapható jobb minőségű és különböző vastagságú.

Stabilizátorok: kétoldalas ragasztósat és vízben oldódót a Meseboltban vagy a Burda boltban, kitéphetőt a Burdából, normál ragasztóst akárhol.

Cérnák: varrócérnát (elsősorban Coronát és Tridentet) akárhol, tűzőcérnát és színtelen cérnát(rendszerint Madeirát vagy Mettlert) a Varrógépcentrumban.

Rövidáru: a Sugárban a földszinten lévő nem-tudom-hogy-hívják röltexben.

Festékek: Prociont - természetesen - Günthertől, üveges textilfestéket a Hobbyművészben (Deka), a Pannoncolorban (Marabu) vagy a Kreatippben (egyedül itt kapható a kedvenc Jacquard Lumiere-em) veszek. Akrilfestékből rendszerint a legolcsóbbat választom, de ha mégis jó minőség kell, akkor a Pannoncolor tubusos kiszerelését használom.

Gyapjú- és selyemszál: nem sokat használok (többet szeretnék, de nincs rá időm), de a készletem Angliából jött, mert olcsóbban jövök ki, mintha itthon venném:) Kétszer rendeltem a Wingham Wool Work-től : nagyon megvagyok elégedve az áraival, a minőségével és a kiszolgálásával.

Kreatív cuccok: Kreatipp - domborítópor, aranypaszta, Winkler (ez magyar!)- tyvek (alias "sárkányfólia"), fonalak, és sok egyéb apróság, Günther - Shiva, Xpandaprint, Rainbow Silks vagy Quilt- und Textilkunst (árfolyamtól függően, az utóbbi időben nagyon gyenge a font az euróhoz képest, így az angol bolttal jobban jövök ki) - Lutradur, tyvek papír, Angelina, transzferfólia, stb.

Megjegyzések

dixike12 üzenete…
Ezzel a listával megint szuper vagy!!! Köszi
zazálea üzenete…
Kincsesbánya, konkrétan.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév