2009. augusztus 16., vasárnap

Két részletfotó Juhizstól

Aranyosak vagytok a dícsérettel, de - jobban nem tudom fogalmazni - a quilt "vizuálisan nem elég erős", márpedig ez lenne a fontosabb, nem az érzelmi töltet.

7 megjegyzés:

Cic írta...

Láttunk mi már karón varjút, azaz olyan díjazott munkát, ahol vizuálisan fele ennyire sem volt erős...

No de mindenütt ez van, ahol szubjektív benyomások alapján ítélnek - igaz, a varrományokat nem is lehetne objektíven értékelni. :-)

zazálea írta...

Ez az érzés a pályázattól van benned vagy eleve ez volt az érzésed? Arra gondolok hogy bennem éppen fordítva van időnként: nagyon fontosnak tartom az érzelmi többletet, s kevésbé hangsúlyosnak a vizualitást. Persze most a magam számára lényeges és fontos quiltekről beszélek, amelyekkel nem pályázok. :o)

Polyák Ildikó írta...

Hát, Zazalea, optimális esetben (ami nálam nem szokott előfordulni), a kettő együtt van. Amikor nekiálltam, mindkettőt szerettem volna elérni, és kicsit más is volt a terv, amivel talán jobb lett volna (egy súlyos rontás miatt azt nem tudtam megcsinálni), utána viszont már az volt a célom, hogy csak azért ne tegyek még több "csicsát", hogy feltűnőbb legyen. Mert persze van itthon még egy csomó firlefranc, amit fel lehetett volna varrni rá, de az már nekem sok lett volna. Melody Johnson írja, hogy amelyik quilten sok az embellishment, ott rossz a terv. Biztos, nem mindig van igaza, de azért nekem ez egy fontos mondat.

Zelnice írta...

Most hogy mondod ezt a vizuálisan nem elég erőset,eszembe jutott a vázlatod, és hogy akkor azt gondoltam milyen jól fog majd ez a nagy számlap mutatni. Nem tudom miért gondoltam h. nagy lesz,talán mert sokszor gondolkozol nagy méretekben. Talán ha lenne rajta egy jóval nagyobb óra is, az erősítené a vizuális hatást. úgy értem nem szórná szét a figyelmet, messzebbről is könnyebben észrevétetné magát.
(mondom ezt anélkül h. élőben láttam volna.szóval képzelgek)

Névtelen írta...

Ezt mondták neked a zsüritagok, vagy Te gondolod? Már hogy nem elég erős vizuálisan. Mert olyan jó lenne tudni, hogy ők hogy látták. Szekszárd után legalább kaptunk véleményt (ha semmitmondó is volt)
Mint krónikus pályázó én úgy látom, hogy itthon egyedül a paravánon mindig szuper amit csinálok. Szólóban gyönyörűen énekel. Aztán mikor ott a többi közt látom, a kórusban egész másképp hangzik. De azért nem veszi el a kedvem, mert majd hazajön, és itthon megint olyan szépen fog egyedül szólni.

Polyák Ildikó írta...

Nem, csak én gondolom. Amúgy, Márta, a Tied ott is jól mutatott, és számomra igazán megdöbbentő volt, hogy a melletted levő megelőzött.

Névtelen írta...

A szabályosság győzelme volt a szabálytalanság felett.