2009. augusztus 15., szombat

A díjtalan quiltem Fehérváron:(


Úgy küldtem el a munkát Fehérvárra, hogy elfelejtettem lefotózni, ezért most Bubsza ma készült képét loptam le a képtárából.
Bár a quilt sokáig készült, a végén én sem voltam vele elégedett. Kedves barátnőm azt mondta rá még itthon "Nincs ezzel semmi baj" - kb. én is ezt éreztem: baj nincs, de nem is jó. Így aztán nem voltam meglepődve, hogy a zsűrinek sem tetszett.
Lelkileg viszont nagyon jó volt csinálni. A végén két zsebóra "játszott" benne: a nagyapámról az apámra hagyományozott darab, illetve a kizárólag a nagyapámé, ami még az olasz frontot is megjárta. A háttérbe az órák alkotórészeit raktam mindenféle anyagból, a logókat és a számokat kinagyítottam, és ráfestettem. Organzára nyomtatva apró "cimkéket" is gyártottam "Lakitelek" (itt születtek mindketten) és "P.J." (József) monogrammal. Az órákat különböző nézetben fotóztam, anyagra nyomtattam, majd szürke szaténra applikáltam.
Eleinte a teljes nevet ki akartam írni, de aztán rájöttem, ha jeligés a pályázat, nem írhatom rá a nem túl gyakori vezetéknevem.

7 megjegyzés:

Juhizs írta...

Tudom, hogy nem bírja az ömlengő dicséretet ;-)
de, nekem akkor is tetszett, zsűri ide, zsűri oda.

Onnan is látszik, hogy csináltam részletfotót (az Önéről még sikerült... ;-) a többiekénél soknál nem sikerült már, mert tele lett a gép memóriája...

Polyák Ildikó írta...

A nem ömlengőt bírja:)

Juhizs írta...

No, igen, de személytől függő, hogy kinek mi az ömlengő, és az mettől-meddig tart ;-)

Cic írta...

Csak úgy ömlengés nélkül, két dolgot emelnék ki, hogy nekem miért tetszik: az egyik a színvilág, a másik az indíttatás - én is őrzöm azt a zsebórát, ami még anno az apai nagyapámé volt, majd utána Apué...

Zelnice írta...

Tetszik, a színei, meg a különlegesen felrakott órák,a kötődés is, de az óra önmagában is nagyon dekoratív. Jó lenne közelebbről látni.Ha visszakerül hozzád, ugye mutatsz közelebbit? Sajnos nem láttam élőben.

gubike írta...

Szerintem meg a kiírt témára telitalálat.
Nekem a lakás minden helyiségében van valami tárgyam az őseimtől.

dixike12 írta...

Dij ide vagy oda, "vizuális hatás" ide vagy oda ez a munka szerintem is tökéletes, és néhány dijas munka egyáltalán nem volt jobb, persze minde zsürizés szubjektiv, csak ennyire???