Jasminának

Tegnap este eszevesztetten pakoltam-készültem a szekszárdi "játszóházra". Gyártottam néhány mintadarabot, és elővettem még itthon meglevő "apróságokat". Közben félszemmel arra is figyeltem, hogy mit is adhatnék kedves kolléganőmnek, aki a múlt héten védte meg PhD disszertációját. Ő egy nagyon belevaló, dinamikus (pirosat szerető) nő és csak remélem, hogy ha ezt ma odaadom neki, szeretni fogja. Kicsike az egész: olyan 30-szor 40-es.
Amúgy technikailag ez a hátulról varrott (bobbinba vastag cérna) darab: így készültek a grádicsok és a körök, majd utána, a szendvicselés után került rá egy kis szolíd körkörös tűzés.

Megjegyzések

katafolt üzenete…
Biztosan szeretni fogja,nagyon tüzes :-).Szerinted az a fekete bobbin elengedhetetlen az ilyenhez,vagy elég,ha veszek egy szimpla bobbint pótléknak és azon játszadozom az állítással ?
Polyák Ildikó üzenete…
A fekete ugyanolyan, mint a nem fekete:( De - ugye - azt mondják, hogy nem tesz jót, ha ide-oda csavargatsz. Tehát az alapdarabot tartsd meg normál cérnának, a "feketét" meg a vastagabbaknak.
Amúgy Jasmina tényleg örült neki!
katafolt üzenete…
Örülök,hogy örült ! Kösz a választ,így gondoltam én is.Valaki azt is ajánlotta,hogy az egy szem bobinomon jelöljem meg az alappozíciót,oszt csavargathatok kedvemre.Ezt azért nem tenném,a régi gépnél veszítettem már el így a csavart.
Zelnice üzenete…
Nagyon vidám, én is örültem volna neki!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév