2009. március 16., hétfő

Tengeri izé, azaz Medúza

Egy korábbi bejegyzésben már megmutattam a legújabban elkészült munkámat hátulról, de senki sem reagált rá:( Azért hátulról, mert fordított applikációval készült, utána árnyéktűzés volt 0,75 cm távolságban (nagyon útálatos volt egy idő után), majd zsinórok felvarrása és az egész kibélelése, mert eléggé plöttyedt lett.
A kiindulópont kettős volt: egyrészt ez a kép, amit valaha régen letöltöttem. Nem tudom, milyen állat, de Szi-zsu azt mondta pénteken, hogy a kész munka szerinte egy medúza. Tehát ő a kép "keresztanyja".

A másik ez a két befőttes üvegben festett nagy darab anyag volt.

És ez lett belőle. A festett anyag a színhelyes, a munkát képtelen voltam normálisan lefotózni. Egyrészt nem tudtam fellógatni, mert túl nehéz (80x140 cm), másrészt nagyon belelógna a kanapéba. Így aztán az ágyon volt, én meg létrára álltam, de a fényviszonyok meg a távolság (meg az én bénaságom) megakadályoztak.

Ez pedig egy részlet.

12 megjegyzés:

Zazálea írta...

te jó ég, már megint. :o)

Szizsu írta...

Ildi! Nekem még mindig tetszik,gartulálok!
Ja, és büszkén viselem a keresztanya címet, még mindig jobb, mint a "keresztapa"!

katafolt írta...

Hű,ez a tűzés !!!Imádom.

Cila írta...

Hú, de profi vagy! Nagyo tetszik! a színek... ez fantasztikus!

Ildi írta...

Pedig nem működött a BSR (hogy az anyját neki!), Kata, ezért hagyományos módon kellett dolgoznom. Ez nem is akkora gond, de a távolságtartással nagyon megszenvedtem. Bevallom, a zsinórokat néhol úgy vezettem, hogy a feltűnő párhuzamotlanságokat elfedje.

Violini írta...

Ez nekem is nagyon tetszik,de ugye teszel fel majd jobb képet,ha sikerül jobb képet csinálni? engem nem zavarna ha belelógna a kanapéba :-)viszont szívesen megvizslatnám élesben!

Nóra írta...

Nagyon tetszik!Mindig csodálom, a tűzéseidet.A letöltött kép valóban egy tengeri sün fajta, ahogyan írtad.De nagyon találó a névválasztás is!

Mártamásé írta...

Húú, de nagyon jó.
Nekem lávakitörésként is tetszene.

Márta néni írta...

Én nem tudom mi ez, de jó nagyon
Elrévedezni néhány rongyodon...

bucilla írta...

Ildi! Csodálatos művek kerülnek ki a kezeid közül! Csodásak a színek, a formák, a tűzés, hihetetlenül precíz, és fantáziadús minden munkád, én csak ámulok...... nagyon szeretek itt nézelődni:)

Márta néni írta...

Tegnap megint álltam kicsit a Bosnyák téri tamplomban, és eszembe jutottál, Te tudnád ezt igazán megcsinálni. Mármint az ablakát.

Ildi írta...

Én múlt pénteken voltam ott, Márta, sajnos, egy közeli barátom gyászmiséjén:(