2010. augusztus 22., vasárnap

Thermofax és Procion

Eredetileg a maradék krumplikeményítőt akartam felhasználni erezetes anyag gyártásához, de sikerült teljesen elrontanom. Olyan vastag réteget kentem fel, hogy a rákent festék egy az egyben kimosódott.
Ehhez a folyamathoz viszont sűrített Procion kell. Elkészítettem a Günther-féle sűrítőt (fél liternyi, hűtve eláll egy-két hónapig), és egy púpos kanál feketéhez kevertem úgy egy fél decit. És hozzáadtam a mosószódát is, ami azt jelentette, hogy négy órán belül felhasználandó. Rákentem, de még maradt - mit lehetne csinálni?
Gyorsan elővettem a fatörzses thermofaxot, letéptem egy félméternyi lepedővásznat, és lesz, ami lesz alapon nekiálltam szitázni.
A "lesz, ami lesz" arra vonatkozott, hogy szilárdan nem voltam meggyőződve, hogy benne is marad a minta a kimosás után. Azt se tudtam persze, hogy mennyire lesz elég a festék. Közben még tettem hozzá sűrítőt, hogy talán az árnyalaton is változtatok, meg akkor elég is lesz a 2,40m hosszban.
Ez lett!!! Tök jó szerintem. És ami a legfontosabb, hogy ellentétben a múltkori szitázással az anyagnak teljesen jó fogása van! Nem biztos, hogy meghagyom fehérnek a hátteret, de így sem rossz.És még van vagy négy deci sűrítőm! A jövő héten MUSZÁJ lesz felhasználni.

5 megjegyzés:

Nóra írta...

Milyen jó, hogy kipróbáltad!
Ez a fatörzs minta tényleg jól néz ki!

Cic írta...

Eszméletlen jó! :-)

Polyák Ildikó írta...

Köszönöm, lányok. Örülök, ha másnak is tetszik.

Névtelen írta...

aztamindenit. Szabályos dombormű.

Eleva írta...

Nagyon jó! Úgy látszik, ez lesz a működő változat.
Nagy kedvet csináltál hozzá. Ha lenne időm, már most nekifognék.