2010. augusztus 28., szombat

Kellett egy kis gyors eredmény

A három nagyobb munkám készül-készül, kettő már majdnem, a harmadik meg kb. a felénél tart. Vágytam egy kis gyors laza munkára, ezért Lynda és Carol könyve alapján csináltam egy "edényt".


Pontosabban csak az ötlet van tőle. Három A4-es Tyvek papírt lefestettem akrilfestékekkel (égetett umbria, okker és Paynes szürke), ráragasztottam őket Pelmetre (nagyon erős merevítő), majd forrasztópákával hullámos vonalban szétvágtam őket. Ezután simán egymás fölé varrtam a csíkokat. Levágtam pontos téglalappá, majd a két rövidebbik oldalán 2 cm távolságban lyukakat égettem. Egy "gyorsrozsdázott" selyemorganzából centi széles csíkokat téptem, és a lyukakon átfűzve összehúztam . Azért nem lett kerek, mert a Pelmet vastagsága miatt, nem tudtam annyira behajlítani, de nem is kár szerintem.
Ja, és nincs alja, szóval nem is edény, hanem egy csőszerűség. Azért is "kellett" ezt megcsinálnom, mert a korábbi farmervászonból készült "edényemet" elajándékoztam valakinek.

7 megjegyzés:

Nóra írta...

Nagyon tetszik!!

zazálea írta...

Honfoglalás, esetleg még régebbi korok jutnak róla eszembe, mondjuk a pusztában vándorló zsidó nép (szent) tisztelettel körbevett ősi tekercse, meg ilyenek, a "nagyon tetszik" most nem elég, annyira.

Polyák Ildikó írta...

Igen, valóban "antik" kinézete van. És ami még a nagy előnye, hogy hihetetlenül egyszerű és gyors megcsinálni....

zazálea írta...

Vitrinbe zárva kell mutogatni... :o))

gubike írta...

Olyan, mintha bőrből volna.

Polyák Ildikó írta...

Ez a festékkombinációtól van. Csomagolópapírból is tudok bőrt csinálni:)

Névtelen írta...

Az ausztál bennszülöttek igen értékelnék...tudod mire gondolok.