2009. október 12., hétfő

Tartók

Elég szép az érdeklődés a LAKÁSOM iránt, de még nem jött el a herceg a fehér lovon.

Közben megmutatom, miket csináltam az utóbbi időben.
Ama bizonyos barcelonai amerikai barátomtól, akinek a barátnője divattervező, Londonban kaptam egy csomó 8x8-as anyagmintát: csupa nemes anyag - selymek, csipkék, brokátok. Mire lehetne használni? Egy részéből csináltam ezt a mappát, miután felcikkcakkoltam őket egy pink alapra.


Ez még a múltkori punchingolás eredménye készre csinálva. Saját festésű bársonyra van egy kis selyem meg egy kis selyemszál felnyomva, és aztán ebből is csináltam egy tartót. Nem tudom, mit lehet beletenni, de helyes darab lett.

Ez is egy mappa, amit még nyár elején kezdtem, de aztán valamiért félretettem. Filcre festett kétoldalas ragasztófátyol van felragasztva, arra pedig szintén saját festésű bársony háromszögeket varrtam, meg hímeztem néhány háromszöget is.

Így néz ki a belseje. Most már csak kell találnom egy olyan füzetet, ami jól belepasszol.
Szombaton hirtelen megszállt az ihlet, és pikkpakk belevágtam egy új nagyobb darabba. Még nem látszik, hogy mennyire működik az ötlet a valóságban. Rozsdázott anyagok és Rob selymei-csipkéi-bársonyai játszanak. "A múltat ellepi a jelen" - valami ilyesmi a munkacíme.

3 megjegyzés:

Zelnice írta...

...meg a kis lakásod a sok anyagdarab miegyéb :-)
lakásügyben hajrá, ezek a festett bársony cuccok meg nagyon szépek!

martimez írta...

a türkiz gúlád nagyon-nagyon tetszik,annyira megfogdosnám:)

Polyák Ildikó írta...

Igen, jó fogdosni... Ezt a pamutbársonyt itthon vettem, mondjuk nem kevés pénzért, de olyan jó belőle kis darabkákat megfesteni.