A lehetőséget nézzétek,

ebben a képben, ne a végeredményt!
Nagyon régen olvasok már újságokban, blogokban "transzferfestékről", és valamikor a nyár végén véletlen rábukkantam a Hobbyművész boltban. Vettem két üvegcsét (á 490 Ft)kipróbálásra.
A lényeg, hogy ez egy műszálas (vagy műszál-pamut keverék) anyag festésére használatos módszer/anyag. A legtöbben organzát vagy ahhoz hasonló vékonyka anyagot festenek vele. Úgy kell csinálni, hogy egy sima géppapírt megfestesz (ha mintás, akkor a tükörképét), majd száradás után fejjel lefelé ráteszed az anyagra és "gyapjú/pamut" fokozatra állított vasalóval átviszed a festéket. Egy lap többször is felhasználható, persze egyre halványabb lesz. Én az A/4-es lap háromszorosának megfelelő csíkot szabtam ki, tehát háromszor vasaltam fel.
Még egyszer mondom, ne az anyagomat nézzétek, hanem hogy mi mindent lehet így felvinni. Nagyon aprólékosat nem, mert a festék víz állapotú, de érdekes módon mégsem folyik annyira szét. Én fel vagyok lelkesülve!

Megjegyzések

ezkriszti üzenete…
Annyira látom benne a lehetőséget, hogy azt is látom hogy ezt gyorsan ki is kéne próbálni! :-)
Nagyon jó hogy összegyűjtöd itt nekünk is ezeket az újdonságokat, meg ki is próbálod. Rengeteg időt spórolsz nekem is, de fogadok még sok mindenkinek.
Polyák Ildikó üzenete…
Köszi. Most visszakerestem a Quilting Arts azon számait, amelyekben erről szó volt, és pl. függönyre csinált így mintákat arannyal. Feleannyi lapot festett meg, mint amennyi minta kéne, és nem az egész lapot festette le, hanem csak a közepébe egy-egy spirált. Gyönyörű...
F.Gina üzenete…
Már látom lelki szemeim előtt, hogyan alakulnak át az organzáim. Már csak valami idő-kreáló szerkezet kéne !
Erika üzenete…
Nagyon tetszik!!! Lehet mosni az anyagot, vagy inkább csak faliképhez érdemes használni?
Polyák Ildikó üzenete…
Állítólag lehet. Nem hiszem, hogy látszik a képen, de ez Deka márka, és a részletes leírás szerint 30 fokon mosható.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév