Vége a télnek - előkészületek

Tudom, hogy nem időszerű, mert hogy a nyárnak meg a szünidőnek van/lesz mindjárt vége. Már elkezdtük előkészíteni az új tanévet, de azért még viszonylag van időm varrogatni.

Az úgy kezdődött, hogy volt ez a festett anyagom. Tálcás volt, és magamban csak "halálnak" neveztem, kicsit morbid módon.

Rögtön tudtam, hogy egy darabban felhasználhatatlan, ezért valami kollázs-szerűben kezdtem el gondolkodni. Úgy vágtam három darabba, hogy viszonylag kevéssé legyenek "halálosak". Aztán kikerestem a készletből azokat a sárgás-zöldes, chartreuse anyagokat, amelyek passzolnak hozzá.

Mivel mind "egyszínű", elkezdtem a dekorációt. Három darabot megint csak kedvenc Shivámmal (olajpaszta) csináltam. Most nem a korábban mutatott "rácson dörzsölést" alkalmaztam, hanem egy másik ajánlott technikát.



Egyszerű géppapírból kivágtam egy levélsablont, a Shivát a papír szélén húztam végig, s aztán egy sűrű, kemény ecsettel elkezdtem befelé "tunkolni". Ugyanilyen módszerrel készültek a szimbolikus fatörzsek. Az eredeti papírt könnyelműen kidobtam, de csináltam egy másikat illusztrációképpen.

A kollázshoz még három darabot kéne felturbósítani .... Azt hiszem, most jön a textilfesték.

Megjegyzések

bucilla üzenete…
Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! Ez az anyagod már élőben is annyira tetszett, próbáltam is koppintani, de az enyém a "brazil nevet viseli, mert inkább zöld-sárga, esély van rá hogy átfestem;) az említett paszta, az stencilhez való, vagy speciálisan textilhez ? És ezekről a technikákról lehet valahol olvasni? Csak ámulok......
Polyák Ildikó üzenete…
Ezt az USA-ban Shiva, Európában Markal néven árulják. Tömörített olajfesték, eredetileg nem textilre szánták, de 48 óra száradás után forró vasalóval rögzíthető (és mosható). Vagy 50-60 színben kapható, és külön öröm, hogy egy része jól fed, tehát sötét anyagon is használható. Nekem 6 színem van, de szívem szerint mindből vennék.
bucilla üzenete…
Köszönöm az infót! Nekem is van tömörített olajfestékem, még stencilezéshez vettem, úgy néz ki mintha valami smink-cucc lenne:) Feltétlenül ki fogom próbálni, hátha működik azzal is ez a technika:) Nagyon különleges a hatása!
Polyák Ildikó üzenete…
Igen, tényleg olyan. Még annyi fontos, hogy (legalábbis az enyém fajtákon) nem-használatkor amolyan filmréteg képződik (olyan, mint olajfesték tetején a "bőr"), amit késsel le kell fejteni.
bucilla üzenete…
Az enyémen is van olyan:) de azt terpentinnel ha bekenem, kis idő elteltével újra feloldódik! De ami a kiszerelést illeti, talán a zsírkréta-szerű csomagolásút könnyebben lehet használni a textileken nem? Kíváncsi leszek, hogy a sörte-ecsetes töfködésre miként reagál a textil! Remélem nem fogja kibolyhosítani!
Zelnice üzenete…
Sokkal jobb így,mintha a végén egyben mutatnád végig a fázisokat!Most lehet körmöt rágni és izgulni a folytatáson :-)
Polyák Ildikó üzenete…
Igen, ez most egy folytatásos regény. Már kész van a többi "egyszínű" rész: discharge és textiltesték. Sőt tegnap össze is állítottam. Méterszer 1,5 méteres lett.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév