Birmingham 1

Elsőként is meg kell állapítanom, hogy nagyon szerencsésen választottam az utóbbi időben az utazásaimat. Márciusban, a nagy havazás és hóvihar idején Sitgesben süttettem magam, most meg a 40 fokban idejöttem, ahol 20-24 fok van, tiszta és napsütéses idő. Remélem, így is marad, bár tegnap csak néhány cigaretta erejéig voltam a szabadban.
VIP-belépővel már a nyitás előtt be tudok menni a kiállításra, aminek csak az az előnye, hogy a tömegeket elkerülve normálisan lehet fotózni a munkákat. Bementem 9-kor és gyakorlatilag 4-ig benn voltam. Hú, de sok mindent láttam! Könnyelműen azt ígértem, hogy beszámolót írok, de a quiltek puszta mennyisége már lehetetlenné teszi az értékelést. Csináltam kb. 140 képet, ami kb. a fele quiltet jelenti, és kb. 3-kor lemerült az akkumulátor.
Az idén - végre - szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy a quiltek mellett csak egy szám van, és a katalógusból kell kiböngészni, hogy ki is az alkotó. Így a munka mellett mindig lefotóztam a táblát is, hogy tudjam, mit is látok.
Szóval van itt iszonyatos mennyiségű pályázati munka, amelyek közül tegnap csak a "contemporary" és az "art" kategóriákat böngésztem át. Mivel ez egy abszolút nyílt és demokratikus (?) verseny (bárki, aki befizeti a 9 fontot, elküldheti a munkáját), a színvonal a béka feneke alóltól a csillagos égig tart. Ez alól csak egy kivétel van, az új "fine art quilt" (képzőművészeti quilt) kategória, ahová a 96 pályázati munkából csak 17-et választottak bemutatásra. Itt van egy egyetlen magyar pályázati munka, Bornemisza Eszter Urban collection című új (?) munkája.
A pályázati munkákon túl az óriási csarnokban számtalan önálló kiállítás is található, amelyek közül színtén csak néhányat láttam tegnap.
Összeségében képtelen vagyok választani, tehát most a letöltött képek közül véletlenszerűen fogok rábökni néhányra. A fényképeim sajnos szemcsések lettek kicsit, mert valami olyasmi volt beállítva, amitől a nagy felbontású képek ilyenek. Este ezt kijavítottam, de képtelen lennék visszamenni és újrafotózni.
Diane Firth munkája. Két tüll réteg közé fogott piros filcdarabokat, kicsit eltartva a faltól.

Jean Ball I love fabric című quiltje. A különböző textilfajták applikálva vannak.

Marian Hall Lago Maggiore. Nekem nagyon nem az, viszont jól néz ki.

Stephanie Redfern madarai.

Ineke Berlyn People című munkája.
Holnap valószínűleg lekicsinyítem az ide szánt képeket, mert a sávszélesség miatt kb. 15 perc volt az öt kép feltöltése.
Akkor a holnapi viszontlátásig üdvözletem mindenkinek!

Megjegyzések

Nóra üzenete…
Köszi, hogy az egész napos járkálás után, még volt energiád a beszámolóra, nagy érdeklődéssel ovasom és lelki szemeim előtt a kiállító terem..
Laurendilla üzenete…
Egyszer... ha nagy leszek :))) vagy inkább a gyerekek lesznek nagyok, én is elmegyek. DE addig is olyan jó, hogy elmeséled, megmutatod, lefotózod nekem, nekünk. KÖSZÖNÖM!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév