2012. január 29., vasárnap

Elhanyagolva

Szegény blog! Több mint egy hónapja nem jártam felé, pedig rendesen dolgoztam. Talán éppen ezért? Varrtam egy télikabátot, egy blézert meg egy nadrágot, "megbuheráltam" a barátnőm bársonyruháját (!) és gyakorlatilag elkészültem a legújabb quiltemmel.
Nagyjából három éve fedeztem fel magamnak az etiópiai Dallol vulkán tevékenysége következtében kialakult fantasztikus tájat. Mostanában sajnálatos módon bekerült a magyar hírekbe is: itt lőtték le a szegedi kutatóexpedíció tagjait.
Akkor is megpróbáltam megvarrni, de nagyon nem voltam megelégedve vele, bár voltak benne jó részek. Ezért január első napjaiban szétvagdostam, és a használható darabok kiegészítésével csináltam meg az új variációt. Mutatni nem szabad, mert a fényképét a jövő héten elküldöm egy pályázatra. Talán új módszert találtam ki - legalábbis én nem láttam még sehol: az alapot teljesen beterítettem különböző gyapjú- és selyemszállal, rátettem vízben oldódó fóliát és színtelen cérnával nagyon sűrűn lesteppeltem. Így a mosás után gyakorlatilag egy filces-selymes anyagot kaptam.
Ezek a képek jelentették az inspirációt:
Majd áprilisban megmutatom, addigra lesz eredmény. Ha széna, ha szalma, azután már publikussá tehető. Ja, és a címe: Só és kén (Salt and Sulphur), mivel ez a két anyag "csinálja" a természeti jelenséget.

8 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Biztos gyönyörű lesz!alig várom

Ági írta...

Kíváncsian várom a végeredményt :-))
Ági

Görgei-Reiner Rita írta...

A színeit máris kedvelem, várom a kész 'jelenséget'!

ezkriszti írta...

Izgalmasan hangzik. Lehet kitaláltad a nuno nemez varrógépes módját?

Juhizs írta...

Csodás színek.
Biztosan más reggel, nappal és mikor lemegy a nap.

Polyák Ildikó írta...

Azért nagyon sokat ne várjatok! Valahogy nem lett olyan jó, mint reméltem:(

Laurendilla írta...

wooow... ezek aztán a színek, igazán inspiratív és erről eszembe jutnak a közös festések amikor ehhez hasonló színek jöttek ki - és persze átfestettem mert azt gondoltam ez túl művi, mesterséges hatású szín, a természet nem alkot ilyet... pffff :) és most kiderül, hogy még jobbat alkot. Várom a tiédet :D

Márta néni azéris írta...

Nem csodálom, hogy megindította a fantáziádat, azt meg pláne nem, hogy ezek a kutatók látni akarták. De az, hogy mire elkészült, ilyen szomorú aktualitása legyen, ez már maga JEL, hogy sikeres lesz.