Szita, nyomda, színkivétel

Készülök a legújabb munkámra: József Attila a Dunánál. Persze nem fotografikusan. Nem lesz túl kicsi: 2x1 méteres. Kész a teljes méretű rajz, és kipróbálom Barbara Olson "levegőapplikációs" módszerét.
Amolyan poshadt zöld lesz az egész, kicsi kékkel és még kevesebb sárgával, és elsősorban a színértékekkel próbálok meg játszani. Szokás szerint a közepesből bőven volt, de kellett egy csomó igazán sötét meg világos. Néhány balul sikerült darabot benyomtam a sötétzöldbe, de mivel eredetileg más színűek voltak, a végeredmény is sokféle lett. A festés után a hétvégén volt az "anyagmintázás".
Felhasználtam néhány nyomdámat, pl. a múltkor faragott hullámokat.

Csináltam egy csomó színkivételezést, hullámokat és vízcseppeket.


A következő képek pedig a szitázás eredményeit mutatják. Egy kivételével nem fehér anyagra készültek, hanem nagyon világos kékre, bézsre és szürkére. Az elsőhöz ugyanazt a stencilt használtam, mint a discharge-hoz.



Megjegyzések

36évi üzenete…
Hinnye, az a hullámos discharge nagyon tetszik! És milyen, főleg honna volt a fekete, ami olyan érdekesen sárga fakulást hozott?
Polyák Ildikó üzenete…
Ezek zöldek:))) Mivel az eredetileg mind valami más színű volt (sárga, szürke, barnás stb.), valószínűleg a sárga lett újra sárga:)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév