Hóvihar

Három hete az önképzőkörben kivételesen nem rajzoltunk, nem textileztünk, hanem origamit hajtogattunk. Deidre Adams blogjában olvastam, hogy részt vett India Flint kurzusán, aki Ámerikában a természetes növényi festés guruja. A vele készített mintadarabokat egy "hóvihar-könyvbe" tették bele. A link is ott volt, tehát csak meg kellett csinálni. Azért kapta ezt a fura nevet, mert Hedi Kyle-t, a kitalálóját egyszer hóvihar zárta el a külvilágtól, és unalmában kezdett el papírt hajtogatni.
Egy 24x96 centis Tyveket (ebből 6x12 cm-es, nyolclapos "könyv" lett) először harmonikára hajtottuk, majd megfestettük mindenféle festékkel, leginkább akrillal. Teljesen felesleges módon mindkét oldalán dolgoztunk, mert akkor még nem tudtam, hogy csak az egyik oldal látszik.
A hajtogatás kicsit botladozva ment, pedig tök egyszerű: a második, kisebb darabot(amit nem fotóztam le) már percek alatt ment.



A "zsebekbe" mindenféle kis apróságokat lehet pakolni, sőt ha azt akarjuk, hogy tényleg könyv legyen, a gerincéhez bele lehet öltögetni "könyvlapokat", pl. textilt, hímzést stb.

Megjegyzések

Márta néni azéris üzenete…
De ez csak játék!! El ne csábítson egy újabb hobbi.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév