Cannes-i platánok

Mivel "egyeskéhez" még mindig nem ért ide az amerikai selyemsantung (csak remélhetem, hogy nem lesz a posták áldozata), a többieken dolgozom.
A Határtalanulra eredetileg festett anyagot megtűztem, de nem vagyok vele elégedett - még gondolkodnom kell, hogy mi is hiányzik róla. Ezért aztán csináltam egy másikat: ennek az óriásvirágnak a közepét mutattam meg néhány nappal korábban. Ez is majdnem kész van, még egy kis rátét hiányzik, de tudom, hogy mi. Ezt meg azért nem mutatnám meg, mert talán nem etikus, bár a kiírásban nem szerepel.
Itt vannak viszont a Cannes-i platánok. Mint valamikor februárban írtam, négy sor platán van telepítve Cannes főterén, és mivel - gondolom én - a hely erősen korlátozott, a platán meg óriásra nő, bonsaiként metszik vissza. Amikor ott jártam, pont úgy nézett ki, mint ezen a képen: kopár volt, és az ágak végén csak ezek a hatalmas csomók diszítették.

Saját festésből meg batikokból készült, a mérete 148x88 cm. Tulajdonképpen applikáció: fogtam a hátlapot, rátettem a flízt, és arra gombostűvel szúrkáltam fel a darabokat. Aztán néha visszahajtva, néha nem, színtelen cérnával lecikkcakkoltam. A tűzés össze-vissza van, miután a Béke téri platánokon kitanulmányoztam, hogy a kéregnek nincs semmilyen szabályos mintázata.

Sokat gondolkodtam a hátteren. Nem akartam kéket, mert textilben túlságosan unalmas lett volna, ezért a kedvenc színemet, ezt a pinkes-ciklámenes-lilás egyben festett darabot vagdostam szét.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre:)

Megjegyzések

bucilla üzenete…
Szerintem nagyon különleges! Az igazi fák is, és a tiéd is! Nagyon tetszenek a színei!
36évi üzenete…
Két dolog miatt tetszik főleg.
1. A háttér. Különösen a bal felső sarok (ahova belelátok egy csomó levelet) és a tetején az a kis pirosas beütés.
Érdekes, azelőtt hogy megismertettél a procionnal, nem szerettem ezt a színt. De azóta...?!
2. A perspektíva. A fák mérete és helye annyira pontos, szinte látom a fasor végét.

Az "elvontsága" lenyűgöz, mint mindig. Sárgulásig irigylem a látásmódodat. :)
szizsu üzenete…
Nekem is nagyon tetszik. Irigylem, hogy csakúgy gombostűvel felszúrkálsz egy ilyen képet. A színválasztás is pazar,a végeredmény pedig harmónikus, fegyelemfelkető és számomra igazán szép látvány.
A kékről alkotott véleményedet osztom azon tapasztalat alapján amit Lellén "együtt" készítettünk.
Csak irigykedni tudok, és alig várom a következő munkáidat.
Polyák Ildikó üzenete…
Köszönöm a megjegyzéseket. Nekem egy dolog nem tetszik igazán: nem lettek eléggé nagyok ezek a fekete göcsörtök. Mondjuk még mindig lehetne felülapplikálni egy nagyobbal.
A gombostűzés azért nem volt olyan egyszerű, mint hangzik. Mivel nincs design wall-om, egy hétig ez volt az étkező asztalon, de persze néha muszáj volt felemelni és áttenni a könyvespolcra. EKkor persze egy csomó elmozdult, leesett, de egy idő múlva már betéve tudtam, hogy melyik alak hová passzol.
Zelnice üzenete…
Osztom Évi véleményét a látásmódodról, és ami külön tetszik: olyan, mint egy festmény!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév