Segítség! Tűznék!


Ez a viszonylag nagy darab (70x200) az egyik első tálcás festésem. Talán érdekes, hogy csak sárgát és kéket tettem rá: a zöld csak úgy "jött". Amikor kész lett, rögtön tudtam, tenger lesz belőle, és azt is elképzeltem, hogy a szélére fogok csíkokat varrni. Ez nem mediterrán/trópusi tenger, hanem olyan, mint a fjordok vize, ahol a "part" csak tényleg egy-egy csík, aztán már a meredek sziklafal emelkedik. A keskenyebb fjordoknak van hihetelenül gyönyörű zöldessége.


A múlt héten aztán egyik nap hirtelen eszembe jutott egy kékes-zöldes-sárgás geometrikus mintás anyag. Aztán az aranytartalékból még kerültek elő anyagok ebben a színállásban, és így aztán helyes kis keskeny csíkok kerültek az anyag jobb oldalára. Kb. 30 centit alulról le kellett vágnom a darabból, mert ott sok fehér volt.


Nem tudom, hogy tűzzem le. Van szép kék meg zöld meg sárga cérnám is, de milyen legyen? Kukacolni túl izé, a tolldíszt imádom, de az nem illik a tengerhez. Valami vizes dolog kéne, amit előrerajzolás nélkül lehetne csinálni. Valakinek valamilyen jó kis ötlete?

Megjegyzések

b_ildikó üzenete…
Nagyon ígéretes! :-)))

Mostanában találtam ezt a hölgyet, nem tudom, ismered-e. Vannak jó kis szabad gépi kacskaringói, egy rápillantást megér:
http://patsythompsondesigns.com/free-downloads/
36évi üzenete…
Olyasmit képzelnék, amiből valami figurális dolog jön elő. Úgy gondolnám, mint az erdős néni, hogy a kis körökből, vonalakból megcsinálta az aljnövényzetet, aztán a leveleket...
... tulképpen csak a szám jár, mert én nem merek az erdőmnek nekiállni, annyira tetszik így. :)

Az alján a fehéret tűfestéssel nem gondolnád eltakarni? (tudom, akkor midnenhol kéne, az meg őrület meló...)
Polyák Ildikó üzenete…
Igen, Patsy THompsont még Benkő Zsuzsa ajánlotta egy pár hónapja. Akkor ki is nyomtattam az összesét - majd megnézem.
Mártamásé üzenete…
Figurális tűzésre szavaznék én is, és bátran pakolnék fel kagylódarabokat, sőt itt-ott kék tül alá fehér kavicsokat ( ez utóbbit latolgatom a thai témához).

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév