2007. december 1., szombat

Felhívás kihívásra

Tudom, hogy sok csoportos varrás meg Round Robbin volt és van országszerte, de mostegy újabb ötlettel állok elő az Index fórumosok számára.
Az utóbbi körülbelül 10 évben két dologgal foglalkozom: más kultúrák megismerésével és megismertetésével, meg foltvarrással, ezért a kihívásnak a Kultúraquiltek címet adtam. Szeretnék összetoborozni 12 vagy 15 megszállott foltvarrót, aki jövő októberig elkötelezi magát, hogy 6 hetenként készít egy-egy A/4 méretű munkát, amiben egy adott kultúrával kapcsolatos élményeit, érzéseit, gondolatait foglalja textilbe.
Mivel tél van, az első választott kultúrám Finnország. Inspirációért körülnézhettek ezeken az oldalakon. Olyan munkákat szeretnék látni, amelyek innovatívak és ötletdúsak, tehát művésziek, de nem feltétlenül felelnének meg egy "art quilt" pályázaton.
Feltételek: pontosan A/4 méretű (210x297 mm), zömmel saját festésű/nyomású stb. anyagból készült, három rétegű (vékony flízzel), sűrű cikk-cakk öltéssel körbeszegve. A textilek mellett bármilyen anyag felhasználható.
A finn darab elkészítésének határideje: 2008. január 15.
A munkákat nem kell elküldeni, csak egy jó minőségű fotó kell róla. Miután a dolog beindul, egy csoportos blogot indítunk a projekthez, ahol meg lehet osztani gondolatainkat a folyamatról, illetve fel lehet tenni a végeredményeket. Később összedolgozhatjuk egy-egy darabbá, vagy pedig "könyvvé". Ha minden sikerül, a Határtalanul kiállításig hat kultúraquiltet csinálhatnánk, és ott mint a fórumosok közös munkáit bemutathatnánk.

Kérem, írjál, ha szívesen részt vennél ebben a kihívásban. (Nagyon izgulok, hogy összejöjjön::)

2 megjegyzés:

36évi írta...

jövök, veled vagyok, végre regisztárltam is a gugliban, hogy írhassak... :)
És tévedtem, máris van egalább hárm inspirációm, pedig csak két képtárat néztem az ajánlatodból. :)

És még azt is szeretném mondani, hogy örülök a blogodnak.

Polyák Ildikó írta...

Örülök, akkor mindenképpen megleszünk 15-en::) Hamarost írok.