2014. november 15., szombat

A DAMSS Veldhovenben

A DAMMS, Daniela és Marco olasz pár, akik nem mindennapos textileket csinálnak. Quiltnek nem nevezném a kész alkotásokat, de kétségtelenül egy alapra elsősorban textilek vannak felvarrva/rátűzve. A közönséget eléggé megosztotta a show: vagy nagyon utálták, vagy szégyenkezve vallották be, hogy nekik tetszik.

Voltak itt legalább 3 méter magas "önarcképek" különböző ruhában. Mivel a művészek ott voltak (az első kép bal alsó sarkában Marco), mindenki láthatta, mennyire élethűek. 
És aztán ott volt egy 20 méter (rákérdeztem) hosszú, változó magasságú mű, ami a Cinque Terra nevű szuperszép olasz vidék ihletett, és ez volt a premierje. Mivel a mű fejmagasstól felfelé kezdődött, nehéz volt közelképeket csinálni. Ami az előtérben látszik (a fekvő quiltek), az nem a mű része, de csak innen tudtam az egészet befogni.


Döntsétek el, tetszik-e nektek az ilyesmi és, ha igen, menjetek rá a honlapjukra és nézzétek, mi mindent alkottak.

3 megjegyzés:

anyahajó írta...

Nekem a tájkép izgalmasnak tűnik a közeli fotó alapján. Textilképeknél amúgyis el szoktam merülni a részletekben, az érdekel, hogy hogy néznek ki az öltések és milyen kis cafatok vannak beledolgozva. Ilyenkor elképzelem, hogy minek a maradéka vagy milyen ruhából lett kivágva. Hogy kiraknám-e a falra, ha lenne 20 méternyi falam, azt nem tudom, de biztos elbámulnám a kiállításon egy ideig.

Polyák Ildikó írta...

Egyetértek. Amúgy pont az volt a bajom, hogy nem lehetett közelről megszemlélni. A közeli képek úgy készültek, hogy a magasba emeltem a gépet, azaz csak utána itthon tudtam megnézni a részleteket.

Márta néni azéris írta...

Nekem nem jön be eleve az emberábrázolás a quiltben, mesterkélt. Hatalmas munka, de minek. A tájkép fantasztikus, bizsereg az ember ujja tőle, hogy jajj ezt meg kéne. Nagyon jó, hogy felteszed ezeket a szépségeket, nagyon inspiráló.