Polyákildi reflektorfényben

Nem hinném, hogy van olyan ember, aki csak blogot olvas, de nincs ott a Facebookon. Az ő kedvükért tehát közhírré tétetik, hogy február 20-án este 6-kor nyílik a Mácsai Galériában a kiállításom. Tizennyolc József Attila ihlette quiltet mutatok be, amelyek egyforma nagyságúak, és nagyjából egyforma stílusúak. Tudom, engem az art quilttel párosítanak össze, de ezek NEM lesznek a magyar értelmezés szerinti art quiltek. Nincs bennük semmi extra hozzávaló, semmi extra technika: egyszerűen anyagok vannak összevarrva és az egész gazdagon le van tűzve. (A cérnagyártóknak jó kis profitot termeltem.)
Természetesen borzalmasan izgulok, hogy ezzel a módszerrel lehet-e eléggé izgalmas quilteket csinálni, van-e bennük annyi, ami ott tartja a nézőt, van-e benne olyan, amit a néző szívesen hazavinne a nappalijába.

A kiállítás ideje alatt három szombat délután tanfolyamot is tartok, amire ezúttal szeretném meginvitálni az érdeklődőket. Febr. 22-én a színekről lesz szó, pontosabban arról szeretném meggyőzni a résztvevőket, hogy a maga szín csak sokadik szempont egy quiltben, annál előbbre való a kompozíció, a színérték és a szín hőmérséklete. Lesz némi gyakorlatozás, és utána A/4-es kis darabok gyártása sima Vliesofixes ragasztással.

Március 1-én azzal próbálkoznánk, hogyan lehet szöveget "írni" egy quiltre meg hogy egyáltalán mit és miért lehet ráírni. Lesz stencilezés, hímzés, applikáció, textilfilc stb. A rákövetkező szombaton meg arról tanulnánk, hogy hogyan lehet papírt varrni, pontosabban varrhatóvá tenni, és ezzel milyen hatások érhetőek el.

Szóval, szerintem csupa érdekes dolog:)

Íme a meghívó:

Megjegyzések

Mártamásé üzenete…
Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a kedvemért tetted ezt a bejegyzést( :-), tartsd meg jó szokásodat, mert a jövőben sem áll szándékomban a Face-re tolni a képemet. A kiállításon viszont ott leszek, sőt nagyon várom.
gubike üzenete…
Mártamásé: big like :-)én is itt fedeztem föl, de nálam odaátra vándorolt - manapság ott többen látják.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév