Magyarok vízparton

A balatonlellei táborra vártak tőlem témajavaslatot, és némi gondolkodás után azt jutott eszembe, kéne egy kis domestosos/discharge krémes felületkezelés meg egy kis "műrozsdázás". Lázár Évinek tetszett az ötlet, de azt mondta, kéne valami "mű" is, amibe aztán bedolgozhatják a népek az elkészített anyagokat.
Amikor májusban megírtam a hoznivalók listáját meg a kép leírását, még fogalmam sem volt, hogy pontosan, hogy is fog kinézni. Három csík lesz: egy teás, egy rozsdás meg egy domestoszos, arra blokkok lesznek applikálva. Ja, és már azt is beleírtam, hogy kétoldalas lesz. Amikor aztán már muszáj volt megcsinálni, fogalmam sincs miért, de mindenféle irodalmi dolgok jutottak eszembe. Először talán Mikes Kelemen (aki azért nem volt író, csak írt) a tengerparton, utána meg József Attila a Duna-parton.
Innen már csak le kellett gyártani kétszer kilenc blokkot a három panelra:) Tulajdonképpen nem volt nehéz, sőt a végén még hárommal több is lett. Kicsit "állatorvosi ló": igyekeztem mindenféle olyan technikákat használni, amelyeket a táborban is bemutathatok, hiszen varrási szempontból nem egy durranás. Így aztán van ezen textilfesték, írás textilfilccel, fotótranszfer gel mediummal, csomagolópapírra nyomtatás, tyvek-gyöngy, szitázás stb.
A hímzésben és a díszítésben egyaránt a víz hullámzását és a kavicsokat próbáltam meg ábrázolni.
Ez az Attilás oldala.



Ez pedig Kelemen.




Egyelőre nincs rajta akaszték (majd fülek lesznek), így csak az ágyon tudtam mérsékelten rossz minőségben lefotózni. Mivel darabja 38x138 cm, nem tudtam gombostűkkel a lepedőhöz rögzíteni.

Megjegyzések

zazálea üzenete…
Én pedig még mindig csak ott tartok, hogy de szeretnék egyszer egy olyan tanfolyamon részt venni, ahol megértem mindazt, amit írsz. Nagyon profinak hangzik, olyan textilművészesnek... :o))) Vajh miért is?
Elizanikó üzenete…
Jajj, Ildi ez nagyon tetszene nekem !
gubike üzenete…
A Dunának, Oltnak egy a hangja nem Ady? Vagy direkt tőle az idézet?
Polyák Ildikó üzenete…
Zazalea! Nem vagyok (leszek) művész, de próbálkozom, hogy érzéseket/gondolatokat textillel fejezzek ki.
Anikó! Csináld meg!
Emese, drága! A föld alá süllyedtem:(, igen, Ady, természetesen. Mentségem csak az lehet, hogy bekavart a "Duna". Mea culpa!
gubike üzenete…
Nem kell föld alá süllyedni. A bekavarás szándékos Valahonnan.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév