2008. szeptember 17., szerda

Újabb edény

Tegnap este csináltam ezt. Mondjuk, inkább viccnek tekinthető, semmint komoly műalkotásnak, bár talán ajándéknak kiváló. Jön a karácsony - mondjuk, telerakva szaloncukorral.
Elmondom, hogy csináltam. Vettem a virágboltban egy ív fóliát, kerestem két olyan porcelán edényt, ami egymásba illik. Kiszabtam négy darab kb. 35x35-ös fóliát. Sütőpapírra rétegeztem őket, úgy hogy két-két fólia közé bronzszínű angelinát szórtam. Befedtem sütőpapírral és jó meleg vasalóval összeolvasztottam, majd még melegen beletettem az egyik edénybe, majd gyorsan beletettem a másik edényt, és öntöttem bele egy pohár vizet (súly gyanánt). Utána hőlégfúvóval még kicsit rogyasztottam az éleket. Amikor kihűlt, bronzos akrikfestékkel széles ecsettel körbenyaltam. Meglepően stabil - áll, mint Katiban a gyerek. A képen sajnos nem látszik az angelina:) Szerintem lehet ezt még dísziteni is ezzel-azzal.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért nincs belőled három??!!!

Polyák Ildikó írta...

Néha egymagam is sok vagyok sokaknak - meg magamnak is:)

Zelnice írta...

Jó ötlet!
Nekem egy fej saláta jut eszembe róla, csak zöldíteni kéne.

Polyák Ildikó írta...

A celofánt kiválóan lehet festeni az akrillal. Ha előtte befested, akkor még "salátább" lesz.

Zelnice írta...

Köszi a tippet,ha nem lenne pillanatnyilag 200 km-re a hőlégfúvónk,rohannék a virágoshoz.

Polyák Ildikó írta...

Rohanj, az nem is igazán kellett, csak a vasalásnál nagyon "elvágólagos" éleket csináltam, és azért kellett a HLF. Különben a fóliák közé lehet tenni cérna/fonal darabkákat, flittert, ezt-azt. Nem sokat, mert különben nem ragad össze.