Petra




Néhány bejegyzéssel korábban mutattam az "ihletet". Mondtam, hogy egy kb. 60 centis "gyári" kézifestés volt a másik ihlető - annak ugyan már nem lehet látni a nyomait. A kék azért került bele, mert egyrészt ez volt a harmadik szín az anyagban, másrészt Petra környékén - bármilyen hihetetlen vannak kék réteges sziklaképződmények. Ez lett belőle: 108x150 cm. A tűzésért Benkő Zsuzsának, majd Barna Ildinek vagyok hálás. Először Zsuzsa, majd később Ildi hívta fel a figyelmem Patsy Thompson ingyenesen letölthető mintáira.

Megjegyzések

b_ildikó üzenete…
Nagyon jó! A színei, a mozgalmassága, a tűzés is lendületet ad neki. Valamilyen gyorstechnikával készült? Mekkorák a tűzés "alapegységei"?
kastanie üzenete…
Olyan jó, hogy van blogod és megmutatod, mit csináltál, megint jól kezdődött a nap.
Polyák Ildikó üzenete…
Semmi gyors. Szabadon vágott T-betűket csináltam. A tűzés is rajz nélkül ment: a háromszögek kb. 25-30 centisek lehetnek, és két tűzésvonal között pedig olyan másfél-két centi. Középről kezdtem tűzni, de két menetben sikerült az egészet megszakítás nélkül megcsinálni - bár sokszor megálltam, hogy most merre is.
Most egy darabig nem lesz új, mert ruhákat varrok - nagyon le vagyok "rongyolódva":(
kastanie üzenete…
Összhang:
nem tudom, észrevetted-e, hogy a quilted színei pontosan a bemutatkozó képedhez passzolnak, még a légyfogóhoz is.
Névtelen üzenete…
Bevallom, hogy földhözragadt lelkemmel nem igazán ismerem fel benne Petrát, dehát van olyan, hogy az anyai gének jobban érvényesülnek, mint az apaiak. (mármint a saját gondolataid, mint az ihlető kép.)De a szinek és a tűzés összehangja valami egész különleges.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kompozíció foltvarróknak: online tanfolyam 2024-ben

Jelbeszéd: a quilt születése képekben

Beszélgessünk a quiltművészetről! : 2024. I. félév