Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2012

Gyárablak terv

Kép
Nagyon tudálékosan magyarázok itten egy MOMÜ találkozón, de alapvetően ezen akrilfestményke készül a textil. Ennél azért picinyt kevésbé lesz lepattant, de nem áll messze a valóságtól.

Kész vagyok:)

azzal a quilttel, amibe belekukucskálhattatok. Hozzám képest kicsike lett, 70x106 cm, a címe Vérnász . Két hét múlva elmegy a fotója Hollandiába, és onnan már mások döntenek a sorsáról. És elkezdtem egy újat (nem férek a bőrömben), az a címe, hogy Gyárablak és végre majd meg is mutathatom, akár félkészen is, mert "csak úgy" varrom. Nem lesz szép: egy elhagyatatott, koszos, enyhén málló, rozsdásodó világ látszik majd rajta. Hja, ilyen az élet.....

Aszonták,

Kép
reklámozzam magam meg a Céh május 26-i rendezvényét. Megteszem. Ez egy tradicionális nap lesz, és amikor megkértek, adjam ott magam elő, nem is értettem az okát (azóta sem értem), hiszen én már jó 7-8 éve nem varrtam semmi olyasmit, ami ebbe a kényszerzubbonyba beleférne. Hogy mégis elvállaltam, azzal magyarázható, hogy egy ideje nagyon kedvelem az ún. modern quilt mozgalmat, ami az USA-ból indult, de Európában is sokfelé vannak követői. Itthon viszont még csíráját sem látom rendezvényeken vagy a blogokon. A modern quilt minimalista, friss, fiatalos, merész, dinamikus, izgalmas, kötött, de mégis improvizatív. A látszat ellenére vannak szabályai, elsősorban színválasztásban és kompozícióban. Ezt szeretném megismertetni a résztvevőkkel azon a szombat délelőtt a József Attila Művházban. Ez Jacquie Gering Orange Crush című munkája. További munkákért keressétek az ő vagy Elizabeth Hartman blogját.

Sneak peek (Kukucska)

Kép
Ilyet csinálok most: selyem- és gyapjúszálak vízben oldódó fólián keresztül megtűzve. Többet nem mutathatok - már megint pályázat:)

A szavazás eredménye

A kérdés, ugye, az volt, hogy mi a legfontosabb számodra egy új quilt készítésekor: eredetiség, technikai tökély vagy érzelmi hatás. Mivel többen írták, hogy nem látják az eredményt (sőt magát a kérdést sem), el kell mondanom. Rajtam kívül 42-en kattintottatok: 1 szavazat érkezett a technikai tökélyre, 15 az eredetiségre és 27 az érzelmi hatásra. Most valószínűleg azt várjátok, hogy kommentáljam az eredményt. Nehéz ügy ez, persze van véleményem, nem akarok kibújni a nyilvánosság előtt, de semmiképpen nem hiszem, hogy az én véleményem maga a megtestesült igazság. A technikai tökéletesség nagyon fontos, mondhatni alapvető egy hagyományos patchwork munkában (tényleg találkozzanak azok a varrások, tényleg ne látsszon az applikációs öltés, stb.), de ezen kívül nem gondolom lényegesnek, pláne nem elsődlegesnek. Törekszem persze arra, hogy a kezem alól kikerülő darabok rendesen nézzenek ki elől-hátul, de a kivitelezés nem elődleges. Az érzelmi hatáskeltés is fontos persze. Viszont ahogy öregs

Kíváncsi vagyok

A bal oldali hasábba egy hétre feltettem egy közvélemény-kutatást, aminek az ötletét Annabel Rainbow adta. Úgy érzem, nem kell megmagyarázni sem a kérdést, sem a lehetséges válaszokat. Valószínűleg sokan úgy érzitek majd, mindhármat be kéne jelölni, de a rendszer csak egyet, a szerinted legfontosabbat engedi kiválasztani. Nagggyon kíváncsi vagyok a válaszodra!